IKB, o banca germana ce a devenit cunoscuta pentru ca a fost aproape de faliment in urma investitiilor pe piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, este scoasa la vanzare, a declarat vineri principalul actionar, citat de Reuters si preluat
IKB, o banca germana ce a devenit cunoscuta pentru ca a fost aproape de faliment in urma investitiilor pe piata creditelor ipotecare cu grad ridicat de risc, este scoasa la vanzare, a declarat vineri principalul actionar, citat de Reuters si preluat de NewsIn. Banca, ce ofera imprumuturi pentru aproximativ 10% dintre cele mai mari companii din Germania, a fost salvata in luna august printr-o operatiune coordonata de banca centrala si de actionarul KfW.
In noiembrie, KfW si alte banci au colectat din nou fonduri pentru a reabilita IKB, ducand costurile de salvare la peste 6 miliarde euro. In contextul cresterii costurilor operatiunii de salvare, actiunile IKB s-au depreciat masiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.