Proiectul minier de la Rosia Montana, coordonat de compania Rosia Montana Gold Corporation, va ramane blocat pana in 2009, intrucat autoritatile romane nu isi vor asuma luarea unei decizii in acest an, considera presedintele Agentiei Nationale pentr
Proiectul minier de la Rosia Montana, coordonat de compania Rosia Montana Gold Corporation, va ramane blocat pana in 2009, intrucat autoritatile romane nu isi vor asuma luarea unei decizii in acest an, considera presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Bogdan Gabudeanu, citat de Mediafax.

„In acest an, autoritatile nu vor lua nici o decizie finala legata de proiectul de la Rosia Montana“, a spus Gabudeanu, fara sa explice motivele. Procesul de autorizare pentru Rosia Montana a fost oprit pe termen nelimitat de catre Ministerul Mediului, pe motiv ca certificatul de urbanism prezentat de investitor este, din punct de vedere legal, suspendat. Potrivit lui Gabudeanu, chiar daca proiectul va primi aviz favorabil, investitia nu va putea fi initiata decat dupa ce licenta va fi reactualizata, ceea ce inseamna o perioada de pana la sase luni. „Daca proiectul va fi aprobat, investitorul trebuie sa prezinte ANRM noi documente referitoare la cantitati, termene, studiu de fezabilitate reactualizat. Avand in vedere ca trebuie analizate mii de documente, cred ca va dura cel putin cinci-sase luni sa putem acorda noua licenta“, a explicat seful ANRM.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.