Tanara mama avea doar 21 de ani, iar micuta, pe care a azvarlit-o pur si simplu de la etajul 6, nici nu implinise doi anisori. Corpurile lor au fost ridicate, sub ochii ingroziti ai trecatorilor, de catre medicii legisti din curtea Bisericii Ruse, a
Tanara mama avea doar 21 de ani, iar micuta, pe care a azvarlit-o pur si simplu de la etajul 6, nici nu implinise doi anisori. Corpurile lor au fost ridicate, sub ochii ingroziti ai trecatorilor, de catre medicii legisti din curtea Bisericii Ruse, aflata foarte aproape de blocul in care locuiau fara forme legale. Psihologul Georgeta Ghinea Achiriloaei si psihologul criminalist Tudorel Butoi au comentat acest eveniment pentru ziarul „Gardianul”.

Tragedie in centrul Capitalei. O tanara, in varsta de 21 de ani, s-a aruncat, sambata dupa-amiaza, de la mansarda situata la nivelul 6 al unui bloc din strada Ion Ghica, la nr. 7. Drama s-a petrecut in spatele Bisericii Ruse, din zona Pietei Universitatii. Tanara s-a aruncat pe o fereastra tip hublou, impreuna cu fiica ei, in varsta de doar un an si opt luni, cazand chiar in curtea bisericii din apropierea blocului.

Evenimentul s-a produs in jurul orei 15:15, iar la fata locului au ajuns, in scurt timp, simultan echipaje ale Serviciului de Ambulanta, ai grupei operative din cadrul Politiei Capitalei, lucratori din cadrul Sectiei 10 Politie, cadre ale Jandarmeriei Municipiului Bucuresti si procurorul criminalist Octavian Serbanoiu, din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Capitalei.
Conform primelor date oferite de anchetatori, rezulta ca tanara mama sinucigasa, pe nume Cristina Datcu, locuia in blocul respectiv fara forme legale, avand o situatie financiara si familiala precara. Ea se afla intr-un proces privind stabilirea paternitatii fetitei, Sorina Mihaela, intentat tatalui natural al acesteia, care a refuzat sa-si recunoasca propria fiica.

Politistii sustin ca este vorba despre o sinucidere, fiind exclusa varianta crimei. Cu toate acestea, anchetatorii au stabilit faptul ca, inainte de a se sinucide, tanara mama si-a aruncat mai intai fetita de la etaj. „Astfel, intrucat cadavrul fetitei a fost gasit la o distanta de aproximativ un metru de cadavrul mamei, am tras concluzia ca Cristina Datcu si-a aruncat mai intai fetita de la fereastra si abia pe urma si-a luat ea insasi elan, plonjand pe sol, in curtea Bisericii Ruse”, au precizat surse judiciare.

Rudele n-au putut impiedica tragedia
La momentul producerii evenimentului, in apartamentul cu pricina se aflau cumnatul mamei sinucigase si cativa prieteni de familie. Acestia le-au declarat anchetatorilor ca totul s-a petrecut atat de rapid, incat nu au avut timp sa intervina pentru a stopa tragedia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.