Procesul lui Nicolae Romulus Mailat va incepe in curand, magistratii italieni care ancheteaza moartea Giovannei Reggiani decizand sa renunte la acuzatiile de agresiune sexuala si sa le retina numai pe cele de omucidere si talharie, fiind eliminate au
Procesul lui Nicolae Romulus Mailat va incepe in curand, magistratii italieni care ancheteaza moartea Giovannei Reggiani decizand sa renunte la acuzatiile de agresiune sexuala si sa le retina numai pe cele de omucidere si talharie, fiind eliminate audierile preliminare. Magistratii au cerut clasarea marturiei fiului principalei martore in acest caz, deoarece declaratiile acestuia nu au putut fi verificate. Initial, magistratii l-au anchetat si pe acesta, dupa ce Mailat l-a indicat drept autor al omuciderii. Martora, prezentata drept Emilia, vara de gradul doi cu Mailat, a declarat ca l-a vazut pe acesta transportand trupul victimei, pe care l-a aruncat apoi intr-o groapa. Tot ea a fost cea care, dupa ce l-a vazut pe Mailat aruncand trupul Giovannei Reggiani, a oprit o masina al carei sofer a anuntat ulterior politia. Presa italiana anunta saptamana trecuta ca magistratii italieni il cerceteaza si pe fiul Emiliei, pe care Mailat l-a indicat drept autor al crimei si care nu dispunea de un alibi solid. Potrivit Mediafax, in timpul primelor interogatorii, Mailat nu a oferit nici un element care sa-l disculpe, insa ulterior, in fata magistratului, l-a nominalizat drept complice pe fiul Emiliei. "Am fost la cumparaturi. La intoarcere, m-am intalnit cu fiul Emiliei si apoi cu acea doamna. <<Hai s-o jefuim>>, mi-a spus prietenul meu", a declarat Mailat, recunoscand ca, in cele din urma, s-a lasat convins. "Am fugit cu geanta. Cand m-am intors, am vazut ca el o omorase pe acea doamna", a adaugat acesta. Acuzarea mai astepta rezultatele analizelor asupra unei pete de sange descoperite pe un stalp de la Tor di Quinto si a petelor de sange de pe geanta victimei. Magistratii nu au la dispozitie nici inregistrarea convorbirilor purtate de pe telefonul Giovannei Reggiani, care nu a fost recuperat. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.