Deputatul de extrema-dreapta Geert Wilders a reusit sa provoace ingrijorare in Olanda cu un proiect de film care va arata cum Coranul este "o carte fascista". Wilders a explicat ca filmul sau va arata cum Coranul este o carte "fascista" care impinge
Deputatul de extrema-dreapta Geert Wilders a reusit sa provoace ingrijorare in Olanda cu un proiect de film care va arata cum Coranul este "o carte fascista". Wilders a explicat ca filmul sau va arata cum Coranul este o carte "fascista" care impinge oamenii sa comita "acte oribile". Deocamdata nu se stie daca filmul va fi difuzat pe internet sau la televiziune.
Proiectul a relansat dezbaterea pe tema limitelor legendarei tolerante olandeze, relateaza AFP. Chestiunea a fost abordata vineri in consiliul de ministri, in urma caruia premierul Jan peter Balkenende a asigurat ca "guvernul este pregatit sa reactioneze rapid". Vorbind despre "traditia de respect si toleranta" din Olanda, el a spus ca "provocarea nu se inscrie in acest cadru" si a cerut responsabilitate din partea fiecarui cetatean.
Nimeni nu stie daca proiectul anuntat de liderul partidului populist PVV (avand 9 deputati din 150), in care va arde Coranul, va vedea lumina zilei.
Wilders, care merge pe urmele liderului populist asasinat Pim Fortuyn, face frecvent declaratii soc ante, impotriva islamului. In Parlament, el a cerut de mai multe ori interzicerea Coranului, comparandu-l cu Mein Kampf, si oprirea imigratiei musulmane. "Toata lumea asteapta acest film, ceea ce ma provoaca sa merg mai departe", a spus el.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.