IMPAS -  Anchetarea ministrilor stagneaza
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a dispus ieri ca documentele privindu-i pe cei opt fosti sau actuali ministri pentru care s-a dat aviz de urmarire penala sa fie retrimis
IMPAS - Anchetarea ministrilor stagneaza
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a dispus ieri ca documentele privindu-i pe cei opt fosti sau actuali ministri pentru care s-a dat aviz de urmarire penala sa fie retrimise la Cotroceni. Documentele primite la Ministerul Justitiei au fost studiate de specialisti, care au ajuns la concluzia ca dosarele sunt incomplete, informeaza Mediafax. Potrivit unui comunicat al ministerului, din analiza scrisorii de insotire a documentelor si a inventarului anexat acesteia a rezultat faptul ca ele nu reprezinta dosarul cauzei, in conformitate cu articolul 18 din Legea 115/1999, fiind doar copii ale unora dintre documentele care au stat la baza referatelor de solicitare a aprobarii inceperii urmaririi penale intocmite de catre procurorul de caz. In consecinta, nu pot fi cuprinse in categoria documentelor prevazute de legea mentionata. “Toate documentele au fost restituite in conformitate cu inventarul anexat scrisorii de insotire, avand aplicate pe ele, intacte, sigiliile Administratiei Prezidentiale”, precizeaza Ministerul Justitiei. De asemenea, conform MJ, ministrul “se afla, in continuare, in imposibilitatea legala si obiectiva de a-si exercita atributiile prevazute de Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala” si a cerut specialistilor din institutie sa analizeze demersurile legale care ar urma sa fie intreprinse in continuare. Teodor Melescanu declarase de vineri ca nu poate da curs solicitarii presedintelui Traian Basescu privindu-i pe cei opt actuali sau fosti ministri, intrucat documentatia primita de la Presedintie nu contine dosarele propriu-zise ale acestora. BLOCAJ. Pana se lamureste situatia, procurorii DNA nu pot face verificari in dosarele celor opt. Potrivit Antena 3, purtatorul de cuvant al DNA sustine ca anchetele vor demara abia in momentul in care avizele de incepere a urmaririi penale vor ajunge la procurorii de caz. Legea spune ca un procuror nu poate face audieri, perchezitii si expertize, cu alte cuvinte nu poate strange probe, decat in situatia in care urmarirea penala e inceputa in dosarul pe care il instrumenteaza. Demnitarii vizati sunt Adrian Nastase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codrut Seres si Traian Decebal Remes.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.