Papa Benedict al XVI-lea a facut vineri un apel pentru libertate religioasa in tarile arabe si a spus ca toti oamenii ar trebui sa se bucure de dreptul de a-si practica deschis religia sau de a se converti la alte religii, informeaza Reuters. Papa,
Papa Benedict al XVI-lea a facut vineri un apel pentru libertate religioasa in tarile arabe si a spus ca toti oamenii ar trebui sa se bucure de dreptul de a-si practica deschis religia sau de a se converti la alte religii, informeaza Reuters. Papa, care a facut aceasta afirmatie in timpul unui discurs adresat episcopilor catolici din tarile arabe, a spus de asemenea ca este ingrijorat ca anumite parti din Orientul Mijlociu risca sa devina doar "un sit arheologic", daca va continua exodul crestinilor pricinuit de violenta.
Vaticanul a cerut de mult timp drepturi extinse pentru crestinii care traiesc in tari musulmane, in special in Arabia Saudita, unde membrilor micii comunitati crestine nu li se permite sa isi exercite religia in public.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.