O piesa de teatru intitulata "Moartea lui Margaret Thatcher" se va juca luna viitoare la Londra, aceasta avand drept tema urmele pe care eventuala disparitie a "Doamnei de fier" a Marii Britanii le-ar putea lasa asupra tarii, transmite AFP.

O piesa de teatru intitulata "Moartea lui Margaret Thatcher" se va juca luna viitoare la Londra, aceasta avand drept tema urmele pe care eventuala disparitie a "Doamnei de fier" a Marii Britanii le-ar putea lasa asupra tarii, transmite AFP.

Margaret Thatcher, in varsta de 82 de ani, seful guvernului conservator britanic in perioada 1979 - 1990, a lasat o mostenire controversata, ea modernizand economia cu pretul unor reforme radicale, dar care au avut un impact social ravasitor.

Autorul piesei, Tom Green, a examinat motivele pentru care doamna Thatcher continua sa fie perceputa diferit de opinia publica, desi s-a retras de mult de pe scena politica.

Tom Green a explicat, duminica, pentru The Observer, ca a fost inspirat, la scrierea acestei piese, de vizita facuta, in septembrie, de Margaret Thatcher, primului-ministru laburist Gordon Brown, care a invitat-o la ceai.
"Eu am 37 de ani, deci sunt, fara dubiu, un fiu al lui Thatcher", a declarat Green. "Daca nu sunteti unul dintre suporterii sai, puteti spune ca a fost un monstru, dar acest lucru pare ca s-a schimbat. Forta convingerilor cu privire la personalitatea sa este parte integranta a statutului de simbol al lui Thatcher", a subliniat autorul.

Este interesant de vazut, cand aceasta va muri, ce va face societatea din ea. Dar acesta nu este un eseu sau o piesa polemica. Si nu as defini-o nici ca anti-Thatcher", a mai precizat Green.

In piesa apar, printre alte personaje, un miner care vine din nordul Angliei pentru a scuipa pe mormantul lui Thatcher, si un prezentator de televiziune care vede in anuntarea mortii "Doamnei de fier" sansa vietii sale.

Am fost preocupati de tilu, la inceput, dar acesta o pune pe baronesa Thatcher pe acelasi plan cu evenimente precum moartea lui John F. Kennedy sau a printesei Diana. Ea provoaca astfel de emotii", a declarat June Abbot, producatorul piesei.

Piesa de teatru se va juca la Courtyard Theatre din Londra, in perioada 5 februarie - 2 martie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.