Ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a dispus, sambata, restituirea catre Administratia Prezidentiala a tuturor documentelor primite vineri seara. Motivatia: din analiza scrisorii de insotire a documentelor si a inventarului anexat ac
Ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, a dispus, sambata, restituirea catre Administratia Prezidentiala a tuturor documentelor primite vineri seara. Motivatia: din analiza scrisorii de insotire a documentelor si a inventarului anexat acesteia, a rezultat faptul ca ele nu reprezinta dosarul cauzei, in conformitate cu articolul 18 din Legea 115/1999, ci doar copii ale unora dintre documentele care au stat la baza referatelor de solicitare a aprobarii inceperii urmarii penale intocmite de catre procurorul de caz si, in consecinta, nu pot fi cuprinse in categoria documentelor prevazute de legea mentionata. Toate documentele au fost restituite in conformitate cu inventarul anexat scrisorii de insotire, avand aplicate pe ele, intacte, sigiliile Administratiei Prezidentiale, se arata intr-un comunicat al Ministerului Justitiei remis sambata NewsIn. Potrivit comunicatului citat, Teodor Melescanu a cerut specialistilor din Ministerul Justitiei sa analizeze demersurile legale care ar urma sa fie intreprinse in continuare.
Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescan u, a sustinut vineri ca documentatia privind cauzele cu ministri si fosti ministri pentru care presedintele Basescu a dat avizul inceperii urmarii penale ar fi incompleta, astfel ca nu poate trimite aceste cauze parchetului. "Verificand documentatia primita de la Presedintie, a rezultat ca aceasta era incompleta, constand doar in referatele procurorilor de caz si ale procurorilor sefi ai structurilor de parchet, lipsind dosarele propriu - zise.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.