Påna la sfårsitul anului in curs, Bucurestiul se va capatui cu patru axe turistice nou-noute care vor scoate din incurcatura milionul de turisti care viziteaza anual Capitala. Anuntul a fost facut public recent de Primaria Bucurestiului,
Påna la sfårsitul anului in curs, Bucurestiul se va capatui cu patru axe turistice nou-noute care vor scoate din incurcatura milionul de turisti care viziteaza anual Capitala. Anuntul a fost facut public recent de Primaria Bucurestiului, care a si comunicat viitoarele rute turistice. Punåndu-ne in pielea unor turisti dezorientati, am parcurs la intåmplare unul dintre traseele propuse de PMB, varianta simpla. A iesit un veritabil „Adventure Travel“.

La zece punct am luat startul de la Piata Presei Libere, nu inainte de a admira, cu ochiul turistului curios, silueta sovietica a Casei Scanteii si curiosul con cu drapele de pe fostul soclu al lui Lenin. Primii nervi ni i-am facut chiar in intersectia Pietei. Ne-a luat mai bine de cinci minute pana un binevoitor ne-a lasat sa o luam spre B-dul Marasti. In Piata Montreal am pierdut alte zece minute stand la trei semafoare ca sa ajungem la primele „obiective“: Spitalul CFR 2 si campusul Agronomiei. Pe la zece si un sfert, o dam la stanga pe langa Manastirea Casin, astazi cu portile inchise, ca sa parcam ilegal in Piata Ion I.C. Bratianu, la Arcul de Triumf.

B ucurestiul din 'goana>> masinii
La zece si douazeci intram pe Kiseleff. Vizionam avizi, din fuga masinii, ca oprirea e interzisa, pe dreapta, resedinta ambasadorului SUA si pe stanga sediul central al PSD si ambasadele Rusiei si Canadei. Luam pauza abia in P-ta Victoriei, unde constatam ca, in afara de muzeele Taranului Roman, de Geologie si Grigore Antipa, unde tocmai se viziona o expozitie cu oase de dinozauri din Patagonia, mai putem admira si Palatul Victoria. Dar doar pe dinafara. E deja zece si jumatate si politistii impanzesc piata in asteptarea unei coloane oficiale. O ambulanta cu girofarul aprins si sirena pornita da peste cap tot traficul, si-asa infernal. Ne ia un sfert de ora sa iesim din parcare si sa o luam pe Calea Victoriei, pe vremuri botezata Podul Mogosoaia. Evident, pana la Piata Revolutiei, adica Piata Palatului, nu se poate opri sau parca.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.