Omul de afaceri impuscat, in noaptea de miercuri spre joi, intr-o scara de bloc din Constanta, a fost audiat de anchetatori si le-a indicat acestora un posibil suspect al atacului armat, fiind vorba de un partener de afaceri al sau.
Purtatoru
Omul de afaceri impuscat, in noaptea de miercuri spre joi, intr-o scara de bloc din Constanta, a fost audiat de anchetatori si le-a indicat acestora un posibil suspect al atacului armat, fiind vorba de un partener de afaceri al sau.
Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, Adina Florea, a declarat ca starea de sanatate a lui Liviu Bamburic le-a permis anchetatorilor sa il audieze, iar barbatul a povestit ca singurul care ar fi avut de castigat din moartea sa ar fi fost, potrivit Mediafax, Amed Samir, un partener de afaceri, cu care a efectuat mai multe tranzactii cu terenuri. Adina Florea a precizat ca acest barbat urmeaza sa fie audiat, iar anchetatorii vor stabili in zilele urmatoare daca afirmatiile lui Liviu Bamburic sunt sau nu reale. De asemenea, purtatorul de cuvant al Parchetului a spus ca omul de afaceri a oferit si cateva date despre persoana care l-a impuscat. Astfel, aceasta are aproximativ 1,75 de centimetri, constitutie slaba, imbracat in haine de culoare inchisa, iar fata ii era acoperita in intregime. Adina Florea a mai afirmat ca au fost trimise la IGPR, pentru expertizare, tuburile cartuselor gasite la fata locului, urmand sa se stabileasca daca arma respectiva, un pistol Makarov, fusese folosita recent. Starea de sanatate a lui Liviu Bamburic este favorabila, iar medicii cred ca viata sa nu mai este in pericol. Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, doctorul Florian Stoian, a declarat ca pacientul este constient, are tensiunea arteriala a unui om normal si respira fara ajutorul aparatelor. Acesta a precizat ca interventia chirurgicala a fost foarte dificila, iar cadrele medicale au reusit sa ii salveze viata si sa ii extraga din corp trei gloante. Florian Stoian a mai spus ca barbatul mai are cate un glont in femur, sub coaste, in partea dreapta a corpului si doua in zona pubisului, iar acestea vor fi scoase atunci cand starea de sanatate a pacientului se va imbunatati si va putea suporta noi interventii chirurgicale. Purtatorul de cuvant al spitalului a precizat ca cele patru gloante aflate in corpul barbatului nu ii pun sanatatea in pericol.
Opt gloante
In noaptea de miercuri spre joi, pe la ora 02.30, Liviu Bamburic se ducea sa-si vada iubita. Si-a parcat masina in fata blocului si a dat sa intre in scara. Brusc, in spatele lui a aparut un individ cu fata acoperita de o cagula. Bamburic nu a mai apucat sa strige. Opt gloante trase dintr-un incarcator de Makarov i-au ciuruit trupul, iar Bamburic s-a prabusit intr-o balta de sange. Vecinii, speriati de impuscaturi, au sunat la 112, iar la fata locului a fost trimisa o ambulanta si un echipaj al Sectiei 2 Politie. Barbatul a fost transportat la spital in stare critica si supus imediat unei interventii chirurgicale. Din primele cercetari se pare ca motivul atacului armat nu a fost jaful, deoarece in buzunarul victimei a fost gasita o suma importanta de bani, peste 5.000 de euro. Omul de afaceri constantean era cautat, potrivit Newsin, de membrii unei grupari interlope din Constanta la care avea datorii si care se considerau inselati pentru ca le vanduse terenuri la un pret supraevaluat. Mai multi oameni de afaceri au declarat ca acesta a avut o firma care a intrat in lichidare dupa un export masiv de cherestea pentru care nu primise contravaloarea. Potrivit Newsin, el ar fi detinut mai multe terenuri in zona Corbu, o parte dintre ele fiind vandute la suprapret unor reprezentanti ai unei grupari interlope care controlau un cazinou in statiunea Mamaia. Victima devenise un impatimit al jocurilor de noroc, frecventand cazinourile, iar pentru ca avea datorii, s-ar fi imprumutat cu bani de la diverse persoane. Miercuri spre joi noaptea, el a fost vazut in compania mai multor persoane intr-un club select din Constanta. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.