ABB modernizeaza Enel
ABB a finalizat lucrarile la statia de 110/20 kV Tabacarie, din Constanta, al carei beneficiar este SC Enel Distributie Dobrogea, potrivit unui comunicat ABB. Statia de transformare asigura alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din Mamaia, in scopul furnizarii unui surplus de energie electrica acestei zone, care se afla in plina dezvoltare. Antreprenorul general al proiectului a fost ABB Romania, iar statia 110/20 kV Tabacarie este de tip "urban", care consta in faptul ca statia este localizata intr-o cladire, in acest mod reducandu-se spatiul utilizat, fata de cazul uneia clasice. Statia 110/20 kV este dotata cu echipamente ABB din Suedia, Finlanda si Cehia. (G.M.)
Noua cursa Blue Air
Blue Air va lansa, in 31 martie, o cursa pe ruta Bucuresti-Berlin Schnefeld, aceasta fiind a opta capitala europeana spre care operatorul low-cost efectueaza zboruri regulate, a anuntat compania. "Pasagerii Blue Air vor avea posibilitatea sa calatoreasca din Bucuresti catre Berlin si retur cu singura cursa directa din Romania catre aceasta destinatie, avand la dispozitie trei zboruri saptamanale, la preturi incepand de la un euro, plus taxele de aeroport", se arata intr-un comunicat al companiei. Blue Air va opera cursele de pe aeroportul Schnefeld, situat la 22 de km de Berlin. Compania estimeaza pentru 2008 afaceri de 120 de milioane de euro, cu circa 30 milioane de euro mai mult decat rezultatele obtinute anul trecut. (E.I.)
Fashion Calendar pe 2008
Baneasa Developments, compania care dezvolta mall-ul Baneasa Shopping City, a initiat un program pentru sprijinirea tinerilor designeri vestimentari. Evenimentul a constat in elaborarea unui fashion calendar pe anul 2008 in care creatiile tinerilor designeri au fost prezentate. "Cum in Baneasa Shopping City totul se invarte in jurul modei, ne-am gandit sa ne indreptam atentia catre tinerii designeri vestimentari din Romania si sa le oferim suportul pentru a-si valorifica creatiile prin acest program", a declarat Communication & Promotion Manager - Baneasa Shopping City, Loredana Croicia. Fotografiile care formeaza calendarul pot fi gasite pe www.baneasa.ro. (F.B.)