Pungile din plastic din magazine vor fi inlocuite cu cele din hartie sau din materiale textile din 2009, ne-a declarat ministrul mediului Attila Korodi. “Obisnuitele pungi din plastic ar trebui sa dispara din magazine. Pungile nu mai trebuie s
Pungile din plastic din magazine vor fi inlocuite cu cele din hartie sau din materiale textile din 2009, ne-a declarat ministrul mediului Attila Korodi. “Obisnuitele pungi din plastic ar trebui sa dispara din magazine. Pungile nu mai trebuie sa fie gratuite, iar daca vreti sa le cumparati, s-ar putea ca pretul sa fie destul de piperat. Pregatim un proiect prin care sa reducem poluarea prin reciclarea pungilor din plastic“, ne-a spus Attila Korodi. Ministrul mediului intentioneaza sa aplice o taxa companiilor care pun in circulatie pungile de plastic care nu sunt biodegradabile. “Vom crea un sistem prin care vom ingreuna, din punct de vedere financiar, utilizarea pungilor nebiodegradabile, taxand foarte mult punerea acestora in circulatie. Pana in primavara vom finaliza actul normativ. Aceasta taxa ar trebui sa fie aplicata cel tarziu incepand din 2009“, ne-a spus Korodi.

Un romån foloseste 250 de pungi pe an
Ministrul mediului a precizat ca un roman utilizeaza anual circa 250 de pungi de plastic. “O punga din plastic, de calita te buna, se descompune in 100 de ani. In vederea asigurarii comerciantilor cu ambalaje exista posibilitatea punerii in circulatie a pungilor din plastic biodegradabile care au aproximativ acelasi cost cu a altor categorii de ambalaje“, ne-a mai declarat Attila Korodi. Oficialul mediului a mai spus ca introducerea unei astfel de taxe nu ar trebui sa se rasfranga in pretul pungilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.