Ioan Duma, manager de proiect al concursului Eurovision, a facut publice, ieri, punctajele obtinute de semifinalisti. Acest lucru se intampla pentru prima data in istoria competitiei. Cel care a luat fraiele Eurovision 2008 si-a motivat gestul prin
Ioan Duma, manager de proiect al concursului Eurovision, a facut publice, ieri, punctajele obtinute de semifinalisti. Acest lucru se intampla pentru prima data in istoria competitiei. Cel care a luat fraiele Eurovision 2008 si-a motivat gestul prin faptul ca, anul acesta, isi doreste “un concurs corect si transparent”.

Interesant este ca punctajul maxim a fost obtinut de un artist din Suedia, Dr. Frankenstein, care a primit 173 de puncte, din 180 posibile. Urmatoarea clasata a fost Nicola, urmata de Nico si Vlad Mirita. Mai jos in top de regasesc Catalin Josan, castigatorul “Megastar” de la Prima TV, si din nou o trupa suedeza, Oscar, Lars, Alexander, Fredrik. Preselectiile de zilele trecute nu au fost lipsite de surprize. Tot ieri, Ioan Duma isi cerea scuze fata de trupa VH2 si de cantareata Alexandra Badoi, confundati intre ei pe lista finala, a calificatilor. “Prin-tr-o regretabila eroare, s-a produs o inversare intre cele doua piese cu titluri identice, inscrise la preselectia concursului Eurovision 2008. Piesele in cauza sunt 'Follow Me>>, inscrisa in concurs de trupa VH2, care a obtinut, in urma jurizar ii, 131,5 puncte, respectiv piesa 'Follow Me>>, inscrisa in concurs de Alexandra Badoi, cu un punctaj final de 77 de puncte. La centralizarea rezultatelor, programul de ordonare a datelor a inscris automat in lista castigatorilor piesa 'Follow Me>> a Alexandrei Badoi, pentru ca, alfabetic, numele ei era inaintea trupei VH2. La verificarea manuala a rezultatelor, s-a constatat aceasta greseala. Ne cerem scuze atat domnului Mihai Pocorschi si trupei VH2, cat si domnisoarei Alexandra Badoi pentru neplacerile create”, a transmis Ioan Duma. Confuzia a fost cu atat mai usor de facut, cu cat fisele de jurizare ale celor 282 de piese participante nu cuprindeau toate datele concurentilor, multe dintre CD-uri fiind marcate numai cu numarul de telefon al artistului respectiv.

Punctajele artistilor calificati in semifinala:
- Dr. Frankenstein - Master Man (Suedia) - 173
- Fairytale Story - Nicola - 162,5


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.