Ministrul internelor, Cristian David, a declarat, ieri, ca a hotarat extinderea controalelor interne in privinta plecarii din tara a lui Omar Hayssam, dupa aparitia unor noi informatii in aceasta privinta, odata cu publicarea convorbirilor telefonic
Ministrul internelor, Cristian David, a declarat, ieri, ca a hotarat extinderea controalelor interne in privinta plecarii din tara a lui Omar Hayssam, dupa aparitia unor noi informatii in aceasta privinta, odata cu publicarea convorbirilor telefonice ale sirianului cu procurorul Ciprian Nastasiu. In urma cu doar cateva zile David spunea ca nu exista indicii ca MIRA ar fi fost implicat in cazul Hayssam. Atunci, seful Comisiei SRI, Radu Stroe, i-a atras atentia colegului sau liberal ca s-a antepronuntat si ca trebuie o ancheta deoarece exista multe indicii care indica responsabilitatea MIRA in cazul trecerii frauduloase a frontierei, cu pasaport fals, a teroristului Hayssam.

„Am decis extinderea unor verificari si controale interne la nivelul structurilor responsabile din MIRA, urmand a afla modalitatile in care acesta (Omar Hayssam - n.r.) a iesit din tara in anul 2006“, a spus ministrul, cu prilejul bilantului Politiei de Frontiera. David a mentionat ca structurile controlate sunt Directia Generala de Informatii si Protectie Interna, Politia de Frontiera si Politia Romana. Ministrul internelor a a mintit ca o ancheta similara a mai avut loc dupa „disparitia“ sirianului, dar aceasta a fost reluata acum, din cauza aparitiei unor noi informatii, respectiv a transcrierilor convorbirilor telefonice dintre Nastasiu si Hayssam. Pe de alta parte, marti, David spunea ca nu exista elemente care sa conduca la ideea ca institutia pe care o conduce a avut vreo implicare in cazul interceptarii discutiilor telefonice intre cei doi. Declaratia ministrului de la Interne a venit ca reactie la solicitarea sefului Comisiei SRI, Radu Stroe, care a cerut mai multor institutii precizari in legatura cu stenogramele Hayssam-Nastasiu. Stroe a declarat, pentru „Gardianul“, ca, totusi, exista multe indicii care indica responsabilitatea MIRA in cazul trecerii frauduloase a frontierei, cu pasaport fals, a teroristului Hayssam. El a declarat ca ministrul David s-a antepronuntat cand a afirmat ca nu exista elemente care sa conduca la ideea ca MIRA ar fi fost implicat in acest dosar, Stroe insistand asupra necesitatii unei anchete.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.