"ELCEN a solicitat ANRE, inca din luna noiembrie 2007, cresterea tarifului la energia termica incepand cu 1 ianuarie 2008. Cresterea solicitata este de circa 15% si se datoreaza in exclusivitate majorarii pretului la gaze naturale si pacura, intre da
"ELCEN a solicitat ANRE, inca din luna noiembrie 2007, cresterea tarifului la energia termica incepand cu 1 ianuarie 2008. Cresterea solicitata este de circa 15% si se datoreaza in exclusivitate majorarii pretului la gaze naturale si pacura, intre data la care au fost aprobate ultimile tarife si 1 ianuarie", potrivit informatiilor companiei. ANRE nu a transmis inca un raspuns la cererea ELCEN, iar joi a solicitat producatorului de energie copii ale facturilor din aceasta luna pentru combustibili. Din luna noiembrie a anului trecut, bucurestenii platesc pentru incalzire si apa calda 119 lei pe gigacalorie, cu 10% mai mult fata de nivelul anterior. Compania opereaza in Bucuresti cinci centrale termoelectrice, respectiv CET Sud, Vest, Progresu, Grozavesti si Titan.
ELCEN se confrunta cu o lipsa de fonduri pentru plata combustibilului, din cauza incasarilor reduse de la RADET Bucuresti, RADET Constanta si ale firmelor de stat de distributie si furnizare a energiei Electrica Transilvania Nord si Electrica Muntenia Nord, ale caror datorii cumulate depasesc 970 de milioane de lei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.