CNA va recomanda cablistilor sa scoata postul AXN din pachetul de baza atata vreme cat incalca legislatia audiovizuala romaneasca. Postul de televiziune AXN a inceput sa difuzeze, in data de 10 ianuarie, in cursul zilei, un serial de desene animate i
CNA va recomanda cablistilor sa scoata postul AXN din pachetul de baza atata vreme cat incalca legislatia audiovizuala romaneasca. Postul de televiziune AXN a inceput sa difuzeze, in data de 10 ianuarie, in cursul zilei, un serial de desene animate intitulat "Veveritele sinucigase", in care niste veverite folosesc diferite tehnici pentru a se sinucide, iar la final este prezentata si o adresa de Internet. CNA a primit mai multe reclamatii de la telespectatori care incriminau violenta din aceste desene animate. Reprezentantii postului AXN au fost invitati in sedinta de ieri a CNA pentru discutii cu privire la continutul serialului, dar acestia nu au participat la sedinta CNA. CNA a decis sa solicite postului AXN sa nu mai difuzeze aceste desene animate inainte de ora 22.00. Potrivit legislatiei audiovizuale europene, postul AXN este protejat de principiul tarii de origine, iar desenul animat este inclus doar in grila de programe pentru Europa de Est. In plus, celelalte posturi de televiziune care difuzeaza desene animate nu pot fi atentionate sau sanctionate de CNA deoarece functioneaza principiului recunoasterii reciproce. Adica un program audiovizual acceptat spre difuzare intr-un Stat Membru nu poate fi refuzat intr-un alt Stat Membru. Trebuie precizat ca CNA a primit, de-a lungul anilor, numeroase reclamatii privind violenta desenelor animate (atat ca imagine cat si limbaj) insa nu s-au aplicat pana acum sanctiuni. Desenele animate violente sunt criticate si de cinci europarlamentari romani (PD-L). Rares Niculescu, Monica Iacob-Ridzi, Marian Zlotea, Roberta Anastase si Maria Petre.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.