Terenurile pretabile pentru constructii de tip rezidential in localitatile din apropierea Capitalei variaza intre 80 si 300 euro/metrul patrat, au declarat reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola, citati de NewsIn. Potrivit acestora, in lo
Terenurile pretabile pentru constructii de tip rezidential in localitatile din apropierea Capitalei variaza intre 80 si 300 euro/metrul patrat, au declarat reprezentantii companiei imobiliare EuroMetropola, citati de NewsIn. Potrivit acestora, in localitatile din nordul Capitalei, in speta Corbeanca, Balotesti sau Saftica, preturile variaza intre 100 si 250 euro/mp, in timp ce in Dragomiresti, Sabareni, Zurbaua, Rosu si Chiajna, localitati din vestul Bucurestiului, un metru patrat de teren se vinde cu 80 - 200 euro/mp. In estul Capitalei, in Cernica si Pantelimon, pretul terenurilor pretabile pentru constructiile de tip rezidential variaza intre 200 si 300 euro/mp, iar in zona de sud - Popesti Leordeni, Berceni, Frumusani sau Jilava, localnicii vand terenul cu 150 - 300 euro/mp. Specialistii imobiliari sunt de parere ca si in anul acesta trendul va fi de crestere, cu circa 15-20%, si se va intesifica tendinta investitorilor de a migra spre zonele limitrofe Capitalei. „In prezent, costul terenului reprezinta deja intre 30% si 40% din pretul final de vanzare a unei locuinte. In plus, un metru patrat construit destinat clasei medii si medii plus atinge valoarea de 700 euro din perspectiva constructorului, adica materialele plus mana de lucru etc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.