In estul Transilvaniei, Campia Romana, dar si in Moldova, pe Valea Siretului, unde a mai fost ceata, o parte din ea persistenta pe intregul parcurs al zilei de ieri, valorile de temperatura au fost modeste, oricum usor mai mari decat in ziua preceden

In estul Transilvaniei, Campia Romana, dar si in Moldova, pe Valea Siretului, unde a mai fost ceata, o parte din ea persistenta pe intregul parcurs al zilei de ieri, valorile de temperatura au fost modeste, oricum usor mai mari decat in ziua precedenta. In celelalte regiuni a fost o vreme de primavara, cu maxime in vestul tarii de pana la 13-14 grade, si primavara se va instala in urmatoarele zile in toata zona geografica a Romaniei. Astazi, in Campia Romana si in depresiunile Carpatilor Orientali, unde presiunea atmosferica va marca o crestere, ceata va ramane fenomen dominant. In Maramures, Transilvania, Crisana, nordul Moldovei si in Banat va ploua. (meteorolog Romica Jurca)

BUCURESTI
Azi (vineri):

Cerul va fi mai mult noros. Se va semnala ceata mai ales dimineata si noaptea, cand vor fi conditii de burnita. Vantul va sufla slab.

Maine (sambata):

Cerul va fi noros, iar dimineata si noaptea va fi ceata, posibil asociata cu burnita. Maxima: 2 C, iar minima: -2 C.

Poimaine (duminica):

Cerul va fi temporar noros. Vantul va sufla slab. Maxima: 5 C, iar minima: -2 C.

La munte
Azi (vineri):

Cerul va fi mai mult noros. Indeosebi noaptea, local vor cadea precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie in Occidentali si mixte in nordul Orientalilor.

Maine (sambata):

Cerul va fi mai mult noros si local vor cadea precipitatii predominant sub forma de ploaie, exceptand nordul Orientalilor, unde vor fi lapovite si ninsori.

Poimaine (duminica):

Cerul se va mentine mai mult noros si local vor cadea precipitatii slabe predominant sub forma de ploaie.

Drumetii - Cabana Valea Draganului - Cabana Vladeasa Traseul porneste de la Cabana Valea Draganului, dupa ce a depasit casele trece podul si se indreapta catre valea Visagului. Trece si podul peste Visag, si din curtea scolii incepe sa urce piezis in padure, pana la culme, unde intalnim un drum larg, pe care pornim la dreapta si pe care ajungem pana la creasta si la un izvor. Aici il parasim si continuam drumul pe deasupra izvorului. Poteca ne scoate pe Dealul Mancii si peste putin timp pe creasta principala a Muntilor Vladeasa. Urmeaza saua Bogdanesei, sub care se intinde Poiana Banisorul. Dupa Banisorul, drumul devine monoton, iar dupa ce paraseste definitiv creasta coboara usor in Poiana Franturi, unde se afla si Cabana Vladeasa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.