Decizia Nokia de a inchide fabrica de la Bochum starneste un enorm scandal in Germania. Sindicalistii germani au cerut ieri boicotarea produselor Nokia, iar angajatii care urmeaza a fi disponibilizati au protestat in fata fabricii. Intr-un material a

Decizia Nokia de a inchide fabrica de la Bochum starneste un enorm scandal in Germania. Sindicalistii germani au cerut ieri boicotarea produselor Nokia, iar angajatii care urmeaza a fi disponibilizati au protestat in fata fabricii. Intr-un material aparut pe Deutsche Welle online, se vorbeste de 89 de milioane de euro primite de compania finlandeza de la autoritatile germane pentru uzina din Bochum. Miercuri, presedintele Grupului Socialist din Parlamentul European, Martin Schultz, a cerut UE sa nu permita deschiderea in Romania a fabricii Nokia, pentru ca s-ar folosi fonduri europene. Reactia euro-deputatului a aparut dupa ce oficialii Nokia au anuntat ca vor inchide, pana la jumatatea anului, fabrica de dispozitive mobile din Bochum. Aproximativ 2.300 de angajati vor ramane fara locuri de munca, in timp ce productia va fi transferata catre regiuni cu costuri mai reduse, in special Romania.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.