DNA a anuntat oficial ca a inceput urmarirea penala fata de zece dintre oamenii de sport implicati in transferuri de fotbalisti. Fratii Ioan si Victor Becali, in special, dar si Gica Popescu, George Copos, Cristi Borcea, Jean Padureanu, MM Stoica, G
DNA a anuntat oficial ca a inceput urmarirea penala fata de zece dintre oamenii de sport implicati in transferuri de fotbalisti. Fratii Ioan si Victor Becali, in special, dar si Gica Popescu, George Copos, Cristi Borcea, Jean Padureanu, MM Stoica, Gigi Netoiu, Mircea Stoenescu si Sica Puscoci sunt urmariti penal pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. Nici unul dintre acestia nu a vrut sa comenteze acuatiile aduse.

A inceput tavalugul in fotbalul romanesc. Directia Nationala Anticoruptie a comunicat ieri ca pe data 10 ianuarie s-a inceput urmarirea penala pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani impotriva urmatorilor: Ioan Becali - impresar, Victor Becali - impresar, Gheorghe Copos - presedintele si patronul UFC Rapid, Sica Puscoci - avocat, Mihai Stoica - fost director al CF Otelul Galati, Cristi Borcea - presedintele executiv al FC Dinamo, Jean Padureanu - presedinte la Gloria Bistrita, Gheorghe Popescu - impresar si Gheorghe Netoiu - actionar la FC Dinamo. In perioada 14-17 ianuarie, toti invinuitii au luat la cunostinta infractiunile pentru care sunt cercetati, potrivit art. 6 alin 3 din Codul de Procedura Pe nala.

Potrivit probelor administrate de procurori, aceste persoane au externalizat sume de peste 10.000.000 de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat, prin tranzactii ilegale si folosire de interpusi. Astfel, sefii DNA au adaugat ca, in perioada 1999-2005, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate in conturile firmelor off-shore din Insulele Virgine si Olanda, iar ulterior, unii dintre invinuiti si-au insusit in interes personal sumele externalizate. Banii au reprezentat drepturi ale cluburilor Dinamo, Rapid, Gloria Bistrita si Otelul Galati rezultate din transferul in strainatate a urmatorilor fotbalisti: Contra, Codrea, Cernat, Mara, Sanmartean, Fl.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.