Mailat, care a fost retinut chiar in noaptea uciderii Giovannei Reggiani, a indicat numele presupusului complice, care nu dispune de un alibi solid. Potrivit Mediafax, procurorul-adjunct Italo Ormanni si magistratul Maria Bice Barborini nu au nici o
Mailat, care a fost retinut chiar in noaptea uciderii Giovannei Reggiani, a indicat numele presupusului complice, care nu dispune de un alibi solid. Potrivit Mediafax, procurorul-adjunct Italo Ormanni si magistratul Maria Bice Barborini nu au nici o indoiala in privinta rolului jucat in acest caz de Mailat, al carui proces va incepe pana la sfarsitul lunii ianuarie. Romanul, in varsta de 24 de ani, a fost pus sub acuzare in baza marturiei Emiliei, o conationala care locuia in aceeasi tabara si care a declarat ca l-a vazut transportand trupul Giovannei Reggiani si aruncandu-l intr-o groapa. In timpul primelor interogatorii, Mailat nu a oferit nici un element care sa-l disculpe, insa ulterior, in fata magistratului, l-a nominalizat drept complice pe fiul Emiliei. "Am fost la cumparaturi. La intoarcere, m-am intalnit cu fiul Emiliei si apoi cu acea doamna. "Hai s-o jefuim", mi-a spus prietenul meu", a declarat Mailat, recunoscand ca, in cele din urma, s-a lasat convins. "Am fugit cu geanta. Cand m-am intors, am vazut ca el o omorase pe acea doamna", a adaugat el, conform ziarului Il Messagero. Fiul Emiliei, un tanar in varsta de 18 ani, se apara, dar nu dispune de un alibi solid. Pentru moment, magistratii nu au la dispozitie nici inregistrarea convorbirilor purtate de pe telefonul Giovannei Reggiani, care nu a fost recuperat.
Piero Piccinini, avocatul lui Mailat, intentioneaza sa audieze persoane care locuiau in tabara de nomazi Tor di Quinto, expulzate intre timp in Romania. "Elementele impotriva clientului meu continua sa indice presupusa vinovatie, dar exista si dubii puternice; din aceasta cauza, cercetarile vor continua in Romania", a declarat acesta. Avocatul intentioneaza sa vina in Romania pentru a audia persoane care au locuit cu Romulus Mailat in tabara de romi din cartierul Tor di Quinto. "Poate ca era bine sa existe mai multa prudenta in legatura cu expulzarile, pentru ca regasirea persoanelor din fosta tabara de nomazi nu va fi usoara", afirma avocatul lui Mailat. Sunt asteptate si rezultatele analizelor care vor stabili daca Giovanna Reggiani a fost sau nu victima unei agresiuni sexuale. "Rezultatul analizelor este esential pentru ca, in opinia mea, ploaia puternica din acea noapte ar putea sa fi sters probe importante pentru stabilirea adevarului", explica avocatul, citat de Mediafax.
Pe de alta parte, doi elevi romani si un italian sunt suspectati ca au incercat sa o violeze pe o colega in varsta de 15 ani intr-un liceu din Roma. Eleva ar fi fost fortata sa mearga intr-o anexa a scolii, unde acestia au inceput sa o atinga pe tot corpul, inclusiv in partile intime.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.