Raportul privind o abordare de politica regionala pentru Marea Neagra, prezentat de europarlamentarul PDL Roberta Anastase, a fost adoptat, ieri, in plenul Parlamentului European cu majoritate de voturi. Raportul constituie un raspuns la Comunicarea
Raportul privind o abordare de politica regionala pentru Marea Neagra, prezentat de europarlamentarul PDL Roberta Anastase, a fost adoptat, ieri, in plenul Parlamentului European cu majoritate de voturi. Raportul constituie un raspuns la Comunicarea Comisiei Europene privind Sinergia Marii Negre. „Este practic prima recunoastere oficiala a dimensiunii estice a UE, egala ca importanta cu dimensiunea nordica si cea sudica sau euro-mediteraneeana“, a declarat Anastase. Ea a adaugat ca este necesar ca UE sa nu se limiteze la cooperarea economica, ci sa vizeze ca obiectiv primordial crearea unei regiuni in care sa prevaleze stabilitatea, democratia si buna guvernare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.