Partidul prezidential PD-L a reusit „sa creasca“ in trei zile cat altele in... 17 ani. Ultimul sondaj facut de CURS, institut de casa al consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, arata ca dupa numai trei zile de la Congresul de fuzi
Partidul prezidential PD-L a reusit „sa creasca“ in trei zile cat altele in... 17 ani. Ultimul sondaj facut de CURS, institut de casa al consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, arata ca dupa numai trei zile de la Congresul de fuziune a PD cu PLD, noul partid a reusit sa cumuleze 36 de procente in topul de incredere a romanilor.

„Din aceasta fuziune nu avea cum sa rezulte un scor atat de mare. Cred ca mai degraba este vorba de procentele PD, nu ale PD-L, si probabil respondentilor li s-a explicat ca noua formatiune este, de fapt, partidul presedintelui Basescu. Este aproape imposibil ca oamenii sa cunoasca PD-L la cateva zile de la infiintare. Abia daca ne-am obisnuit noi cu actuala formula... Scorul se explica doar prin simpatia pentru Traian Basescu si pentru partidul sau. Dupa parerea mea, sondajul CURS nu indica nicidecum intentia de vot, ci doar notorietatea si gradul de simpatie pentru seful statului“, a declarat ieri, pentru 'Gardianul>>, Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei ProDemocratia. El a mai precizat ca inclusiv procentul de 41 la suta- nehotarati demonstreaza ca respondentii s-au obisnui t „sa induca in eroare“ operatorii de teren care fac cercetarile sociologice, daca ne raportam la absenteimul de la ultimele alegeri. Pe de alta parte, Parvulescu atrage atentia ca in plan sociologic este demonstrat faptul ca fuziunea dintre doua partide nu duce la cumularea voturilor, ci dimpotriva, „fuziunile fortate micsoreaza sansele noului partid“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.