Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului se vor reuni pe 28 ianuarie, pentru a stabili procedurile de reexaminare a Legii electorale asumate de Guvern in 2007.
"In urma consultarii presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae V
Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului se vor reuni pe 28 ianuarie, pentru a stabili procedurile de reexaminare a Legii electorale asumate de Guvern in 2007.
"In urma consultarii presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu si Bogdan Olteanu, s-a decis convocarea Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului, in data de 28 ianuarie 2008, ora 13.00, pentru stabilirea procedurilor legislative in vederea reexaminarii proiectului de lege pentru alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale din 12.12.2007", se arata intr-un comunicat al Camerei Deputatilor dat ieri publicitatii. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat, miercuri, ca Parlamentul s-ar putea reuni in sesiune extraordinara pe tema votului uninominal, in ultima saptamana de vacanta parlamentara, in conditiile in care Comisia de cod electoral va redacta in timp util raportul. "Asteptam cat de repede raportul prin care se va propune modificarea celor doua sau trei articole care au fost declarate neconstitutionale", a declarat Olteanu.
Liderii PSD, PDL si PC s-au exprimat public in favoarea convocarii unei sesiune extraordinare a Parlamentului.
Presedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor a anuntat, ieri, ca decizia Curtii Constitutionale privind Legea votului uninominal nu a aparut inca in Monitorul Oficial.
Curtea Constitutionala a acceptat, in decembrie 2007, contestatia presedintelui Traian Basescu, declarand neconstitutionale prevederi ale legii uninominalului pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament. Astfel, Parlamentul are obligatia ca, in termen de 45 de zile de la publicarea deciziei in Monitorul Oficial, sa reexamineze dispozitiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curtii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.