Imobiliarul este, de multe ori, un joc cu rezultate mai mult sau mai putin imediate. Acesta este si motivul pentru care, subliniaza specialistii EuroMetropola, numarul dezvoltatorilor care aleg sa construiasca un imobil cu scopul de a-l inchiria in i
Imobiliarul este, de multe ori, un joc cu rezultate mai mult sau mai putin imediate. Acesta este si motivul pentru care, subliniaza specialistii EuroMetropola, numarul dezvoltatorilor care aleg sa construiasca un imobil cu scopul de a-l inchiria in intregime la finalizare este relativ scazut, comparativ cu numarul celor care prefera sa vanda imobilul odata finalizat.
In general, cei care opteaza pentru inchiriere sunt persoane ce achizitioneaza terenuri in zone foarte apreciate, unde suprafetele construibile disponibile sunt limitate si, ca urmare, extrem de scumpe. Este cazul zonelor centrala, ultracentrala sau cea din jurul Parcului Herastrau, unde pretul unui metru patrat de teren este de pana la 5000 de euro. "Cunoscand directia in care se orienteaza piata, investitorii valorifica aceste terenuri, implementand proiecte rezidentiale pe care la final le ofera spre inchiriere. Dupa o anumita perioada, exista si posibilitatea de a vinde imobilul respectiv, impreuna cu toate contractele de inchiriere. Este, practic, o afacere la cheie", explica reprezentantii EuroMetropola.
Pe de alta parte, proprietarii interesati de o afacere pe termen lung si care dispun de un buget care sa le permita o investitie ce se va amortiza intr-o perioada mai indelungata construiesc imobile cu regim de inaltime mediu (P+6), pe care aleg apoi sa le inchirieze. "De asemenea, exista si varianta unui parteneriat intre proprietarii de astfel de terenuri si investitorii imobiliari: proprietarii contribuie la noua afacere cu terenul, iar fondurile de investitii genereaza suma necesara constructiilor pe aceste terenuri", cele doua parti urmand a imparti profitul din inchiriere, subliniaza consultantii EuroMetropola.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.