China va numara in urmatoarele saptamani un numar mai mare de utilizatori de Internet decat SUA, care astazi ocupa primul loc la nivel mondial, a estimat ieri Centrul chinez de informatii cu privire la Internet (CNNIC), informeaza AFP, citata de News
China va numara in urmatoarele saptamani un numar mai mare de utilizatori de Internet decat SUA, care astazi ocupa primul loc la nivel mondial, a estimat ieri Centrul chinez de informatii cu privire la Internet (CNNIC), informeaza AFP, citata de NewsIn. Cu 210 milioane de utilizatori, China inregistreaza cu cinci milioane mai putini utilizatori decat SUA. CNNIC estimeaza ca numarul de utilizatori de Internet din China il va depasi la "inceputul anului 2008" pe cel al utilizatorilor din Statele Unite ale Americii si va deveni "numarul unu in lume in acest sector", in special avand in vedere ca numarul utilizatorilor de Internet din China a crescut cu 53% intr-un an. Raportul precedent al organizatiei, semioficial, vorbea de un numar de 137 milioane utilizatori la sfarsitul anului 2006 in China, si 210 milioane in Statele Unite ale Americii. Numarul de utilizatori de Internet a crescut spectaculos in zonele rurale, crescand de peste doua ori in 2007, ceea ce a facut ca numarul acestora sa ajunga la 52,62 milioane, sau 25% din numarul total de utilizatori, potrivit aceleiasi surse. Internetul s-a impus in China ca un mijloc de comert si comunicare, prin intermediul caruia oamenii isi pot exprima opiniile, chiar daca domeniul web este strans controlat de catre autoritatile din China, nelinistite de posibilitatea extinderii anumitor proteste, sau de manipularea mass-media a problemelor sociale. Recent, Guvernul de la Beijing a anuntat noi legi pentru difuzarea imaginilor video pe paginile de Internet si au ca scop controlarea unui sector media din ce in ce mai popular in China.
Potrivit acestor legi, care vor intra in vigoare pe 31 ianuarie 2008, numai companiile controlate de stat si cele care au licente vor avea dreptul de a difuza imagini video pe Internet.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.