Ministrul Justitiei anunta ca nu poate da curs solicitarii presedintelui Traian Basescu privind pe cei opt actuali sau fosti ministri intrucat documentatia primita de la Presedintie nu contine dosarele propriu-zise ale acestora, conform legii, in ace

Ministrul Justitiei anunta ca nu poate da curs solicitarii presedintelui Traian Basescu privind pe cei opt actuali sau fosti ministri intrucat documentatia primita de la Presedintie nu contine dosarele propriu-zise ale acestora, conform legii, in acest sens adresand o scrisoare sefului statului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justitiei, , articolul 18 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala prevede ca, daca una dintre cele doua Camere ale Parlamentului sau Presedintele Romaniei a cerut urmarirea penala, dosarul cauzei se trimite, de indata, ministrului justitiei sau, dupa caz, primului-ministru, pentru a proceda potrivit legii. Ministerul Justitiei precizeaza ca, verificand documentatia primita de la Presedintie, a rezultat ca aceasta era incompleta, constand doar in referatele procurorilor de caz si ale procurorilor sefi ai structurilor de parchet, lipsind dosarele propriu - zise, astfel incat ministrul nu a putut pune la dispozitia parchetului dosarele, in conditiile legii.

"Avand in vedere ca Presedintele Romaniei are obligatia de a transmite ministrului justitiei dosarele cauzelor (mentionate, de altfel, cu numar de file in referatele parchetului), iar, in situatia de fata, dosarele nu au fost primite, ministrul justitiei se afla, pentru moment, in imposibilitatea legala, obiectiva, de a-si exercita atributiile prevazute de Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala. In acest sens, ministrul justitiei a adresat astazi, 18.01.2008, o scrisoare Presedintelui Romaniei", se arata in comunicat.
Desi presedintele Traian Basescu i-a cerut ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a lui Adrian Nastase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codrut Seres si Traian Decebal Remes, numele lui Nagy nu se regaseste in comunicatul MJ. "In seara de 16.01.2008, Presedintia Romaniei a transmis ministrului justitiei un numar de 7 cereri, in 8 cauze privind pe: Adrian Nastase, Victor Babiuc, Miron Tudor Mitrea,Tudor Alexandru Chiuariu, Nicolae Paul Anton Pacuraru, Decebal Traian Remes si Ioan Codrut Seres, referitoare la declansarea procedurilor legale pentru urmarirea penala a domnilor: Adrian Nastase, Victor Babiuc, Miron Tudor Mitrea,Tudor Alexandru Chiuariu, Nicolae Paul Anton Pacuraru, Decebal Traian Remes si Ioan Codrut Seres", se arata in deschiderea comunicatului ministerului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.