Primaria Capitalei se asociaza cu World Trade Center pentru a construi un hotel.

Municipalitatea se va asocia cu societatea World Trade Center Bucuresti (WTC) intr-un proiect de construire a unui hotel de 3 stele, sub marca Ibis. Hotelul va avea sase niveluri, 144 de camere si ar urma sa fie construit pe un teren aflat in folosinta WTC, linga actualul hotel Sofitel din apropierea Pietei Presei Libere. Proiectul include, in afara hotelului, o parcare subterana cu 90 de locuri, un centru fitness cu piscina si un centru de afaceri. Costul total este estimat la 12 milioane de euro, bani care vor fi asigurati exclusiv din imprumuturi. Primaria va plati doar 4.300 de lei, ca aport la capitalul social aferent cotei de participare de 5,14%.

„Municipalitatea are un drept, dar nu si o obligatie de a deveni actionar la investitia pe care WTC o face pe terenul Camerei de Comert, nu pe terenul municipalitatii, in acest moment primaria fiind in proces cu WTC pentru recuperarea unei creante de 18-19 milioane de euro", a precizat Adriean Videanu. Edilul-sef al Capitalei a mentionat ca, daca municipalitatea nu si-ar fi exercitat dreptul de a deveni actionar, acesta ar fi fost pierdut la prima Adunare Generala a Actionarilor la WTC.

Cifra de afaceri a hotelului intr-un an este estimata la 3 milioane de euro, la o marja bruta de exploatare de 50%. „Primaria Municipiului Bucuresti are politica de a incuraja si de a sustine dezvoltarea proiectelor care contribuie la dezvoltarea orasului. Participarea primariei la aceasta investitie este motivata si de resursele financiare generate ulterior, resurse ce constituie baza dezvoltarii de noi proiecte de catre municipalitate", se arata in nota de fundamentare. WTC este in prezent in administrarea statului, in scopul recuperarii datoriilor acumulate, insa actionariatul este diversificat si majoritar privat, cea mai mare participatie apartinind companiei franceze Boygues, care detine 21,5% dintre actiuni. De asemenea, 20% dintre actiuni sint detinute de Fondul Proprietatea. Managementul hotelului este asigurat de operatorul francez Accor.