Pilotul roman Mihai Marinescu a facut un pas important catre Marele Circ.  El a semnat, la inceputul acestei saptamani, contractul prin care a devenit pilotul oficial al echipei Fisichella Motor Sport International. Mihai a fost ales de catre st
Pilotul roman Mihai Marinescu a facut un pas important catre Marele Circ. El a semnat, la inceputul acestei saptamani, contractul prin care a devenit pilotul oficial al echipei Fisichella Motor Sport International. Mihai a fost ales de catre staff-ul echipei - Paolo Coloni, Enrico Zanarini si Giancarlo Fisichella - ca prim pilot pentru seria internationala Formula BMW Europa. Obiectivele lui Mihai si ale noii sale echipe pentru 2008 sunt clare: sa castige. Odata acest obiectiv atins, pentru Mihai drumul catre Formula 1 se poate deschide, alaturi de Fisichella Motor Sport International, prin GP2 Asia si GP2 World Series. Mihai se alatura astfel uneia dintre cele mai prestigioase organizatii din lumea motorsportului international."Va deveni cunoscut in toata lumea"Giancarlo Fisichella: “Echipa noastra este in sfarsit completa si promite sa fie cea mai competitiva din noul campionat. Mihai este un tanar care promite multe, un adevarat talent, capabil sa lupte pentru victorie inca de la prima cursa. Ştiu ca este deja cunoscut in Romania, sunt convins ca va deveni cunoscut in toata lumea”.
Mihai Marinescu: “Sunt bucuros sa iau startul in noul campionat Formula BMW Europa si este o mare onoare sa fiu parte a echipei Fisichella Motor Sport. Este o noua provocare pentru mine, dar sunt gata sa-i fac fata. A fi intr-o echipa atat de valoroasa ca Fisichella Motor Sport International este o sansa de a ma apropia de visul meu, Formula 1”.
Promovarea asigurata de BMW tinerilor piloti intra intr-o noua era: Formula BMW va avea, pentru prima data, o serie europeana. Formula BMW Europe va uni campionatele Formula BMW Germany si Formula BMW UK intr-un eveniment de mare clasa. Şapte din cele opt etape ale campionatului sunt parte a programului de suport al Formulei 1 si se vor disputa pe aceleasi circuite si in acelasi timp cu intrecerea suprema a motorsportului.
Simultaneitatea cu Formula 1 si cu GP2 Series este cea care atrage un interes deosebit pentru noua serie, implicarea BMW fiind totala, pentru a avea un campionat foarte competitiv.PatronulEchipa Fisichella Motor Sport International (FMSI) a fost infiintata in 2005, de catre pilotul de Formula 1 Giancarlo Fisichella, alaturi de managerul sau Enrico Zanarini si de Paolo Coloni, managerul cunoscutei foste echipe de Formula 1 Coloni Motorsport. Echipa si-a facut debutul in 2005, in Campionatul Italian Formula 3000, cei doi piloti ai sai dominand campionatul de la prima cursa.
FMS a castigat, in 2005, titlul suprem in acest campionat, performanta repetata si in 2006.
Tot in 2006 a fost lansata echipa Fisichella Motorsport International (FMSI), ca rezultat al fuziunii dintre Fisichella Motorsport si Coloni Motorsport - fosta campioana a seriei 3000 International, predecesoarea GP2. FMSI a debutat in seria mondiala GP2 in 2006, cu Giorgio Pantano pilot principal, care a reusit doua victorii si a adus echipa pe locul 5 in clasamentul general. In 2007, Fisichella Motorsport International a concurat in GP2 Series cu Antonio Pizzonia, Adam Caroll si Jason Tahinci piloti, reusind alte doua victorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.