Fostul ministru ucrainean al economiei Serghei Terehin s-a aratat rezervat vizavi de intentiile presedintelui Iuscenko de a face din Insula Serpilor o zona economica libera, calificand-o drept „o idee curioasa“, potrivit publicatiei &bdq
Fostul ministru ucrainean al economiei Serghei Terehin s-a aratat rezervat vizavi de intentiile presedintelui Iuscenko de a face din Insula Serpilor o zona economica libera, calificand-o drept „o idee curioasa“, potrivit publicatiei „Economiceskie izvestia“. „Priviti fotografia Insulei si va veti lamuri imediat“, a spus Terehin. El crede ca, pentru inceput, pe insula s-ar cuveni sa fie contruita o intreprindere industriala. Aceasta ar putea fi invocata drept argument pentru Curtea Internationala de la Haga (CIJ), care examineaza statutul insulei. „Declararea Serpoaicei drept zona economica libera va oferi ocazia constructiei pe insula a unui cazinou, dar cine va merge tocmai pana acolo?“, a spus ironic Terehin. In aceeasi ordine de idei, directorul centrului pentru granita de sud a Ucrainei, Vladimir Korobov, a declarat ca „nu exista nici un temei sa se creada ca aceasta actiune va putea influenta verdictul curtii internationale“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.