Majoritatea romanilor din Italia sunt de parere ca presa italiana a prezentat tendentios cazul romanului Romulus Mailat, acuzat ca ar fi ucis-o pe  Giovanna Reggianni. Cel putin asa reiese dintr-un studiu comandat de Agentia pentru Strategii Gu
Majoritatea romanilor din Italia sunt de parere ca presa italiana a prezentat tendentios cazul romanului Romulus Mailat, acuzat ca ar fi ucis-o pe Giovanna Reggianni. Cel putin asa reiese dintr-un studiu comandat de Agentia pentru Strategii Guvernamentale. Cvasitotalitatea emigrantilor romani urmaresc in presa cazurile de infractiuni avandu-i ca autori pe conationalii lor. Acestia sunt de parere ca media si politicienii romani au fost mai obiectivi decat cei italieni.

Masurile de expulzare luate de statul italian sunt considerate nejustificate de majoritatea emigrantilor romani din Italia. Studiul indica o frecventa ridicata a injuriilor adresate emigrantilor romani in mijloacele de transport in comun, a inscriptiilor cu caracter denigrator de pe cladiri si ziduri. De asemenea, numarul cererilor carabinierilor de legitimare au fost mai ridicate in cazul romanilor. In alta ordine de idei, romanii din Italia se declara mai satisfacuti de viata zilnica decat conationalii lor din Romania. In momentul plecarii din Romania, peste 60 % dintre emigranti aveau un loc de munca, in general nesigur si platit cu doar 140 de euro pe luna. In prezent, aproap e noua romani din zece lucreaza pentru un castig mediu de 1.030 de euro, in principal in constructii, menaj, comert, industrie si asistenta sociala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.