Ministrul mediului, Korodi Attila, sustine ca asezamantul monahal Schitul Toaca este ridicat ilegal pe Muntele Ceahlau, deoarece se afla in interiorul Parcului National Ceahlau. Ministrul face referire la o posibila verificare, urmata de sanctiuni se
Ministrul mediului, Korodi Attila, sustine ca asezamantul monahal Schitul Toaca este ridicat ilegal pe Muntele Ceahlau, deoarece se afla in interiorul Parcului National Ceahlau. Ministrul face referire la o posibila verificare, urmata de sanctiuni severe la adresa Romaniei din partea Uniunii Europene, ca urmare a ridicarii unei constructii in zona unui parc national. Potrivit Mediafax, ministrul i-a trimis o scrisoare Patriarhului Daniel, in care ii cere o intrevedere, pe 22 ianuarie, pentru a discuta pe aceasta tema. Constructia casei de pelerini Panaghia de catre Mitropolia Moldovei si transportul materialor de constructii cu elicopterele in masivul Ceahlau au fost in atentia autoritatilor si in 2005, cand s-a facut extinderea complexului monahal, fiind invocat motivul perturbarii climatului natural.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.