Oala comuna. Chiar daca aveti o restanta de 20-30 de lei, sunteti vazuti la fel ca si rau-platnicii notorii Multi clienti bancari s-au trezit ca nu pot lua un nou credit bancar din cauza ca figurau ca datornici pentru neplata unor comisioane. Mai mu
Oala comuna. Chiar daca aveti o restanta de 20-30 de lei, sunteti vazuti la fel ca si rau-platnicii notorii Multi clienti bancari s-au trezit ca nu pot lua un nou credit bancar din cauza ca figurau ca datornici pentru neplata unor comisioane. Mai mult, unii au fost "turnati" de banci ca rau-platnici din greseala, mai exact, din cauza neatentiei unor ofiteri de credite fara experienta. Totusi, reprezentantii bancilor sustin ca astfel de greseli sunt extrem de rare, iar clarificarea se poate face destul de rapid. Intr-adevar, scoaterea de pe lista cu rau-platnici a Biroului de Credit este, teoretic, posibila, dar in practica este destul de greu de realizat. Informatii de la Biroul de Credit E bine de stiut ca nu Biroul de Credit va "toarna" ca rau-platnici, ci bancile participante la sistemul de informare al institutiei. Puteti afla daca sunteti sau nu pe lista neagra, solicitand informatii de la Biroul de Credit prin posta (Calea Victoriei nr. 15, cod 030023, sector 3, Bucuresti), fax (Tel: 021. 315.10.17; 021 311.02.67) sau e-mail (office@birouldecredit.ro, situatie@birouldecredit.ro - pentru eliberarea situatiei inscrierii la Biroul de Credit). In orice forma v-ati adresa, trebuie sa atasati la cerere o copie clara (xerox ori scanata) dupa actul de identitate. Prima solicitare catre institutie este gratuita, iar de la a doua trebuie sa faceti dovada ca ati platit suma de 3 lei in contul Biroului, la oricare dintre sucursalele BCR. Achitarea restantelor, uneori insuficienta Scoaterea de pe lista neagra se poate solicita doar de la banca de unde ati luat creditul si, eventual, ati avut si restante la plata ratelor. Cererea se analizeaza de banca si, daca argumentele dvs. sunt solide, ati putea fi sters de pe lista rau-platnicilor. Totusi, sunt numeroase cazurile in care, chiar si dupa prezentarea dovezii achitarii tuturor restantelor, comisioanelor si altor taxe, clientii cu datorii de 20-30 de lei se regasesc, in continuare, in baza de date a Biroului de Credit.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.