Omul de afaceri a renuntat la Parcul Bordei si la despagubiri in schimbul terenului de sub cartierul Primariei Bucuresti.

Consiliul General al Capitalei a aprobat cu 32 de voturi pentru si 4 abtineri cedarea unui teren din Satul Francez catre Costica Constanda. In schimb, acesta a acceptat sa renunte la Parcul Bordei si la despagubirile de peste 17 milioane de euro pe care municipalitatea trebuia sa i le achite in urma unei sentinte judecatoresti pentru ca nu i-a dat voie sa construiasca.

„Nimeni nu pierde, nimeni nu cistiga, se revine la situatia initiala. Municipalitatea ramine cu cea mai mare parte a Satului Francez, plus clubul, si-si desfasoara activitatea in continuare, Constanda isi va relua terenul pe care l-a avut, iar noi putem sa facem un parc adevarat in zona Bordei", a explicat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Acesta a precizat ca pentru cladirile construite de municipalitate pe acel teren din Satul Francez, Costica Constanda va despagubi Primaria Capitalei cu suma platita de municipalitate pentru ridicarea lor. „Constanda despagubeste primaria pro-rata, la valoarea platita de primarie si actualizata la zi. Vilele care fac obiectul discutiei cu Constanda costa in jur de vreo sapte milioane de euro, plus reactualizarea", a spus Videanu.

Cedarea de terenuri prin care municipalitatea a dat la schimb 3,3 ha din Parcul Bordei pentru 3,3 ha in Satul Francez s-a facut in 2003 la dispozitia primarului de atunci, Traian Basescu.