Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva mai multor impresari, directori (fosti si actuali) si presedinti ai unor cluburi de fotbal, acuzati de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, dupa ce au e
Directia Nationala Anticoruptie a inceput urmarirea penala impotriva mai multor impresari, directori (fosti si actuali) si presedinti ai unor cluburi de fotbal, acuzati de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, dupa ce au externalizat sume de peste 10 milioane de euro cuvenite cluburilor de fotbal pe care le reprezentau sau pentru care au efectuat activitati de impresariat.
Acestia sunt impresarii Ioan si Victor Becali, Gheorghe Copos (presedintele si patronul clubului de fotbal Rapid Bucuresti), avocatul Puscoci Sica, fostul director al clubului Otelul Galati Mihai Stoica, Cristian Borcea (presedinte executiv al clubului de fotbal Dinamo), Mircea Stoenescu (fost presedinte al clubului de fotbal Dinamo), Jean Padureanu (presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistrita), impresarul Gica Popescu si Gigi Netoiu (actionar la clubul de fotbal Dinamo).
Procurorii anticoruptie sustin ca in perioada 1999 - 2005, cea mai mare parte a sumelor cuvenite cluburilor au fost transferate in conturile firmelor off-shore din Insulele Virgine si Olanda, iar ulterior, unii dintre invinuiti si-au insusit in interes personal sumele externalizate. Banii au reprezentat drepturi ale cluburilor de fotbal Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati rezultate din transferul in strainatate a unui numar de 12 fotbalisti: Contra Cosmin, Codrea Paul, Cernat Florin, Mara Bogdan, Sanmartean Lucian, Bratu Florin, Alexa Dan, Mihalcea Adrian, Mitea Nicolae, Dulca Cristian, Ganea Ionel, Arhire Iulian.
Prejudiciul adus cluburilor se ridica la 10 mil. euro, cel adus bugetului de stat este de peste 1,7 mil. euro, iar cel adus Federatiei este de 600.000 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.