Consilierii generali ai Capitalei au salvat Parcul Bordei de la distrugere, insa pe un pret urias: l-a mai improprietarit pe Constanda (foto medalion) cu un teren cu cladiri cu tot in Satul Francez, in schimbul suprafetei din parc pe care omul de
Consilierii generali ai Capitalei au salvat Parcul Bordei de la distrugere, insa pe un pret urias: l-a mai improprietarit pe Constanda (foto medalion) cu un teren cu cladiri cu tot in Satul Francez, in schimbul suprafetei din parc pe care omul de afaceri ameninta sa amenajeze o baza de agrement.
Schimbul a fost perfectat printr-o hotarare votata de CGMB in sedinta de ieri, nu insa inainte de un adevarat concurs de "obiectii" din partea "vocalilor" PDL, PNL si PC, lansate cu evidenta motivatie electorala. Dupa o ora si jumatate de circ, in care s-au evidentiat "colegii cu sange portocaliu" (actualii consilieri PDL Doru Prioteasa, Horatiu Tica, Lucian Duta) versus "candidatul la Primaria Sectorului 6" (Antonel Tanase, membru PNL), aparat de Victor Adir (PC). Cand s-a ajuns la vot, nimeni n-a votat impotriva, ci s-au inregistrat doar patru abtineri - printre care nu s-a regasit si numele "combatantului" liberal.
Proiectul a fost votat prin procedura de vot nominal, primind 32 de voturi "pentru" si patru abtineri. Anterior, consilierii municipali au votat un amendament prin care propuneau ca proiectul sa fie supus votului prin procedura de vot nominal. Potrivit Hotararii CGMB, Constanda va renunta la despagubirile de peste 17 milioane de euro pe care municipalitatea trebuie sa i le achite, la care se adaugau si penalitati de pana la 30 de milioane de euro, potrivit primarului general Adriean Videanu. De altfel, edilul Capitalei a fost de o cu totul alta parere decat noi privind schimbul de terenuri: "Nimeni nu pierde, nimeni nu castiga, se revine la situatia initiala. Municipalitatea ramane cu cea mai mare parte a Satului Francez, plus clubul, si-si desfasoara activitatea in continuare. Constanda isi reia terenul pe care l-a avut, iar noi putem sa facem un parc, de data aceasta un parc adevarat in zona Bordei. Marele castigator va fi municipalitatea, pentru ca in primul rand s-a renuntat la executarea daunelor interese", a precizat edilul sef al Capitalei.
Videanu a avertizat ca "in cazul in care Constanda apuca sa execute conturile Primariei, nu se mai poate face nimic", precizand ca data de 18 ianuarie (adica astazi) municipalitatea va fi pusa in executare pentru plata despagubirilor acordate de instanta lui Constanda. Pentru cladirile construite de municipalitate pe acel teren din Satul Francez, Costica Constanda va despagubi Primaria Capitalei cu suma de bani platita de aceasta pentru ridicarea lor, a mai spus edilul-sef al Capitalei. "Constanda despagubeste Primaria pro-rata, la valoarea platita de Primarie si actualizata la zi. Vilele care fac obiectul discutiei cu Constanda fac in jur de vreo sapte milioane de euro, plus reactualizarea", a explicat Videanu. In plus, Capitala va putea avea un parc adevarat in zona Bordei, intrucat municipalitatea va da terenului destinatia exclusiva de spatiu verde.
In concluzie, dupa patru ani de scandal mediatic, Parcul Bordei - primit la schimb de proprietari, in baza Legii 10, pentru terenul Satului Francez - este "salvat" tot de Satul Francez. Insa actualul proprietar, Costica Costanda, are acum terenuri atat in Bordei, cat si in Satul Francez.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.