Banca Nationala a Romaniei continua sa sterilizeze lichiditatea din piata, atragand ieri depozite cu scadenta la o saptamana in valoare de 2,14 miliarde lei, la o dobanda anuala de 8%, egala cu cea de politica monetara, informeaza Mediafax. Aceasta e
Banca Nationala a Romaniei continua sa sterilizeze lichiditatea din piata, atragand ieri depozite cu scadenta la o saptamana in valoare de 2,14 miliarde lei, la o dobanda anuala de 8%, egala cu cea de politica monetara, informeaza Mediafax. Aceasta este a patra licitatie din aceasta saptamana, dupa cele de luni, marti si miercuri. Astfel, BNR a atras, luni, din piata monetara, depozite cu scadenta la doua saptamani in valoare de 5,97 miliarde lei, marti depozite de 1,3 miliarde lei, iar miercuri banca centrala a sterilizat 920 milioane lei. Dobanda a fost aceeasi pentru toate cele trei cazuri, de 8% pe an. Dealerii arata ca BNR deruleaza astfel de operatiuni pentru mentinerea dobanzilor la un nivel ridicat. Ieri, in jurul orei 13:00, dobanzile la depozitele cu scadenta la o zi se situau la 7,5-8%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.