Din cauza ca fondurile de anul trecut nu au fost cheltuite, Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) a anulat suma de 5,89 mil. de dolari, parte a unui imprumut de 80 de mil. de dolari pentru proiecte de finantare rurala, inform
Din cauza ca fondurile de anul trecut nu au fost cheltuite, Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) a anulat suma de 5,89 mil. de dolari, parte a unui imprumut de 80 de mil. de dolari pentru proiecte de finantare rurala, informeaza Mediafax. Amendamentul la imprumutul mentionat, privind anularea fondurilor neutilizate, a fost aprobat de Guvern la 9 ianuarie, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial. Suma a fost anulata in luna septembrie 2007, in urma unei solicitari a MEF. Acordul de imprumut dintre BIRD si Guvern a fost semnat in aprilie 2001. La finele lunii august a anului trecut, sumele trase din imprumutul mentionat se ridicau la 73,28 milioane de dolari. Astfel, fonduri in valoare de 39,8 mil. de dolari au fost alocate pentru subimprumuturi, 14,9 mil. de dolari pentru leasing financiar si 9,7 mil. de dolari pentru microimprumuturi.
Intr-o scrisoare a MEF catre Banca Mondiala din data de 25 august 2007, autoritatile romane arata ca furnizorii de servicii au finalizat activitatile de creditare pana la finele lunii iunie a anului trecut si au utilizat 89,11% din suma alocata prin bugetul proiectului. Guvernul a mai aprobat, in urma cu o saptamana, o serie de amendamente referitoare la un imprumut acordat de BIRD in 2002 in valoare de 20 de milioane de dolari, dupa ce suma nu a fost integral cheltuita. Din imprumut au fost utilizate fonduri de 19,87 milioane de dolari, iar diferenta de 128.799 dolari, suma inregistrata ca economii, a fost anulata conform scrisorii BIRD din 21 august 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.