Liderul PIN, Cozmin Gusa, a venit, ieri, la Parchetul General si a declarat ca spera sa fie chemat in calitate de martor, si nu de faptuitor in scandalul "Posta Romana". "Sunt uimit ca sunt chemat la Parchet in calitate de faptuitor la cererea reclam
Liderul PIN, Cozmin Gusa, a venit, ieri, la Parchetul General si a declarat ca spera sa fie chemat in calitate de martor, si nu de faptuitor in scandalul "Posta Romana". "Sunt uimit ca sunt chemat la Parchet in calitate de faptuitor la cererea reclamantului Tariceanu. Speram sa fiu chemat in calitate de martor pentru ca am sustinut implicarea primului-ministru in scandalul Posta Romana", a declarat Gusa, mentionand ca este acuzat in plangerea premierului de calomnie. Totodata, Gusa a spus ca nu il mira demersul lui Tariceanu, pentru ca a fost amenintat de firma ATS la care premierul este actionar majoritar ca va fi dat in judecata si in acelasi timp a fost dat in judecata de Posta Romana. "Odata cu mutarea unui lot de conducatori politici la Parchet, si ma refer aici la cei opt de ieri, sper sa ajungem si la al noualea, Varujan Vosganian si la al 10-lea negru mititel dl Calin Popescu Tariceanu", a declarat Gusa. Acesta a spus, dupa ce a fost audiat, ca a sustinut in fata procurorilor aceleasi acuzatii pentru care premierul s-a adresat justitiei, anume avantajarea firmei Comnord printr-o hotarare de guvern. "Cetateanul Tariceanu mi se pare cam neserios pentru ca, in loc sa raspunda punctual acuzatiilor pe care eu le-am adus legat de scandalul Posta Romana, a considerat ca lucrurile pe care le spun il insulta si il calomniaza. Am spus-o si in fata procurorilor, cred ca prin hotararea de guvern din aprilie 2007 a fost avantajat un grup de afaceri apropiat domnului Tariceanu ," Comnord", a declarat Gusa. "Faptul ca Tariceanu a spus ca nu mai face afaceri in calitate de prim-ministru a fost un lucru pe care l-am demontat in fata procurorilor, mentionand o hotarare a Adunarii Generale a Actionarilor a ATS, la inceputul anului 2007, pe care a semnat-o, prin care se infiinta un punct de lucru ATS pe terenul din Baneasa concesionat de la grupul Creteanu - Popoviciu, care a primit ulterior terenul de pe Calea Victoriei care apartine statului roman", a mai precizat liderul PIN. El a sustinut ca a scris patru pagini de declaratie, "tot ce era de spus", exprimandu-si speranta ca institutiile statului vor tine cont de ele. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.