Retineri. Departamentul National Anticoruptie va elibera cel putin doua mandate de retinere pana la mijlocul saptamanii viitoare DNA a anuntat ieri ca a inceput urmarirea penala impotriva a noua oameni din fotbalul romanesc. George Copos, Jean Padur
Retineri. Departamentul National Anticoruptie va elibera cel putin doua mandate de retinere pana la mijlocul saptamanii viitoare DNA a anuntat ieri ca a inceput urmarirea penala impotriva a noua oameni din fotbalul romanesc. George Copos, Jean Padureanu, Ioan si Victor Becali, Cristian Borcea, Gheorghe Netoiu, Mihai Stoica, Gica Popescu, Sica Puscoci si Mircea Stoenescu sunt acuzati de eludare a fiscului in tranzactiile cu fotbalisti. Cei zece fac parte dintr-o lista mai mare de oameni din fotbal care au dat cu subsemnatul pe la DNA, in ultimele luni, fie in calitate de acuzati, fie ca martori. Totul a pornit de la sesizarile facute de Sebastian Bodu, fost sef la ANAF, in urma unor articole aparute in presa. Procurorii de la sectia a doua au finalizat cercetarile, care au acoperit fapte petrecute intre 1999 si 2005. Cele mai grave par cele legate de transferurile de jucatori. Conform unor surse credibile din sediul acestei institutii, in urmatoarele zile se asteapta eliberarea mandatelor de retinere pentru 24 de ore in cazul a cel putin doua persoane implicate. Numele sunt grele in peisajul competitiei interne. DNA nu are dreptul sa elibereze mandate de arestare, dar pe baza acestor retineri poate cere apoi Parchetului marirea perioadei de detentie la 30 de zile. Aceleasi surse, sustinute si de doi importanti conducatori de cluburi, ne-au confirmat ca acesta nu este decat inceputul unei curatenii fara precedent in finantele clubului de fotbal. Cine e tradatorul? Surse DNA ne-au confirmat, de asemenea, ca unul dintre cei citati pe parcursul cercetarilor a facut marturisiri complete. Nu a omis nimic, indicand cu exactitate cifre de bani, date ale tranzactiilor si numele persoanelor implicate. Persoana care a dat "pe goarna" toate "ingineriile financiare" din fotbal este cunoscuta si respectata in randul conducatorilor de cluburi, Federatiei si Liga. A marturisit totul pentru a-si usura situatia si, conform propriilor cuvinte, pentru a nu ajunge in puscarie "la batranete".


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.