Publicatia "Moldova Suverana" a publicat recent un articol intitulat "Academia franceza a acceptat termenul de limba moldoveneasca", insotit de o fotografie a dictionarului Petit Larousse 2008. Articolul din publicatia citata mentioneaza ca Petit Lar
Publicatia "Moldova Suverana" a publicat recent un articol intitulat "Academia franceza a acceptat termenul de limba moldoveneasca", insotit de o fotografie a dictionarului Petit Larousse 2008. Articolul din publicatia citata mentioneaza ca Petit Larousse, in dreptul sintagmei "Moldova" mentioneaza existenta unei limbi moldovenesti.
Academia franceza a precizat, la solicitarea Mediafax, ca la rubrica "Moldova" din Dictionarul sau (Dictionarul Academiei franceze, n.red.) nu se face nici o referire la ceea ce autorul articolului sugereaza. "Referitor la Moldova, fost principat danubian situat intre Carpati si Marea Neagra, sau relativ la locuitorii acesteia", este explicatia regasita in Dictionarul Academiei franceze, care urmeaza sa fie actualizata. Institutia citata a subliniat ca nu exista nicio referire la "moldovenesc" sau la o "limba moldoveneasca". Academia franceza subliniaza de asemenea ca nu are nici o legatura cu lucrarea Petit Larousse si considera, in acest context, drept curios faptul ca pe prima pagina a cotidianului "Moldova Suverana" a fost titrat: "Academia franceza a acceptat termenul de limba moldoveneasca", deasupra unei fotografii a lucrarii Petit Larousse 2008. De altfel, Academia franceza precizeaza ca explicatia data termenului "moldovenesc" in editia din 2008 a lucrarii Petit Larousse este : "Legat de Moldova, stat independent, sau Moldova, regiune romaneasca; legat de locuitorii acestora; forma a limbii romane vorbita in Moldova". (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.