O companie californiana a anuntat joi ca a folosit tehnologia clonarii pentru a crea cinci embrioni umani, cu scopul de a produce celule stem identice din punct de vedere genetic cu ale pacientilor, transmite Reuters. Compania Stemagen Corp. din La
O companie californiana a anuntat joi ca a folosit tehnologia clonarii pentru a crea cinci embrioni umani, cu scopul de a produce celule stem identice din punct de vedere genetic cu ale pacientilor, transmite Reuters. Compania Stemagen Corp. din La Jolla, California afirma ca a obtinut cinci embrioni umani folosind celule cutanate de la doi barbati adulti care lucreaza la centrul de fertilizare in vitro al companiei. Compania a efectuat nenumarate teste pentru a verifica daca embrionii sunt clonele perfecte ale donatorilor, embrionii fiind distrusi in acest proces. Cercetatorii au folosit o tehnica numita de transfer nuclear de la celule somatice (SCNT), care presupune implantarea nucleului unei celule de la donator intr-un ovul. Este aceeasi tehnica folosita pentru clonarea oii Dolly, primul mamifer clonat dupa un adult. Daca afirmatiile lor se confirma, echipa californiana este prima care dovedeste ca a clonat fiite umane pentru a le folosi ca sursa de celule stem, cele mai pretioase celule din corpul uman, pentru ca au capacitatea de a se transforma in aproape orice tip de tesut. Pe de alta parte, cercetarorii spera sa foloseasca aceasta te hnica pentru a crea surse de celule, tesuturi sau organe pentru transplant, identice din punct de vedere genetic cu cele ale pacientilor. "Este cea mai de succes descriere de pana acum a folosirii tehnicilor de clonare cu material integral uman.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.