Presedintele rus, Vladimir Putin, este asteptat joi la Sofia, in cadrul unei vizite de doua zile in Bulgaria, care s-ar putea concretiza cu semnarea a doua acorduri importante in domeniul nuclear si petrolier.   Vizita lui Vladimir
Presedintele rus, Vladimir Putin, este asteptat joi la Sofia, in cadrul unei vizite de doua zile in Bulgaria, care s-ar putea concretiza cu semnarea a doua acorduri importante in domeniul nuclear si petrolier. Vizita lui Vladimir Putin la Sofia este prilejuita de implinirea a 130 de ani de la eliberarea Bulgariei de sub ocupatie ottomana.
In acest sens, compania rusa de stat Atomstroieksport a castigat deja licitatia privind construirea unor reactoare nucleare de 1.000 de megawati la Belene, pe malul Dunarii. Proiectul este contestat insa de organizatiile de mediu si de unul dintre partidele din opozitie, Democratii pentru o Bulgarie Puternica, membrii formatiunii anuntand demonstratii impotriva lui Putin. In acelati context, este de asteptat ca presedintele sa semneze si un acord de infiintare a unei companii ruso-bulgaro-greaca, in vederea construirii unui nou oleoduct, care sa furnizeze petrol rusesc Europei, si care sa faca legatura intre Burgas, pe litoralul Marii Negre, si Alexandropoulis, la Marea Egee. Pentru a asigura securitatea sefului de stat rus, Bulgaria a desfasurat 3.000 de politisti la Sofia si mai multi lunetisti, care vor supraveghea zona pe care presedintele rus Vladimir Putin o va parcurge pe jos. Lunetistii vor fi instalati pe acoperisurile Academiei bulgare de Stiinte, Hotelului Radisson si catedralei Aleksandr Nevski, din capitala bulgara. Vladimir Putin este unul dintre cei mai bine paziti presedinti din lume.
Totodata, autoritatile vor restrictiona accesul autovehiculelor si al pietonilor in doua zone ale capitalei, dand asigurari insa ca masurile impuse nu vor perturba traficul rutier.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.