Arpad Dobre Salariatii cu varsta de pana la 35 de ani mai pot opta liber doar astazi pentru unul dintre cele 18 fonduri de pensii private obligatorii. Cei care nu s-au inscris nici azi vor fi redistribuiti in mod aleator, electronic, prin sistemul C
Arpad Dobre Salariatii cu varsta de pana la 35 de ani mai pot opta liber doar astazi pentru unul dintre cele 18 fonduri de pensii private obligatorii. Cei care nu s-au inscris nici azi vor fi redistribuiti in mod aleator, electronic, prin sistemul Casei Nationale de Pensii. Optional, si salariatii intre 36 si 45 de ani se pot inscrie la un astfel de fond, dar ei nu vor fi redistribuiti la intamplare daca nu au aderat la un fond de pensii private. Ei se pot inscrie la un fond de pensii si dupa 17 ianuarie. Cei care adera la acest sistem de pensii trebuie sa stie ca nu platesc nimic in plus pentru o pensie privata obligatorie. Banii vor fi luati automat din contributia de 9% pe care angajatorul, oricum, o vireaza automat, din veniturile dvs. lunare, in sistemul de contributii sociale de stat. Contributia la pensia privata obligatorie este acum de 2% din venituri si va creste in urmatorii 8 ani cu 0,5% anual, pana la 6% din venituri in anul 2015. Optiuni Cele 18 fonduri de pensii administrate privat (obligatorii) autorizate de Comisia de supraveghere a sistemului de pensii private sunt: ING Fond de Pensii, Allianz-Tiriac Pensii Private, Aviva, Omniasig Pensii, Interamerican, AIG, BT Aegon, Generali Fond de Pensii, Prima Pensie Fond de Pensii, BRD Fond de Pensii, OTP Fond de Pensii, BCR Fond de Pensii, AG2R Fond de Pensii, Bancpost Fond de Pensii, Marfin Fond de Pensii, MKB Romexterra Fond de Pensii, Zepter Fond de Pensii si KD Fond de Pensii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.