Dinamo si Poli Stiinta Timisoara continua transferurile pe banda rulanta din ultimul an, de aceasta data mutari producandu-se dinspre Banat spre Bucuresti. Transferul lui Torje (foto) a starnit, asa cum era de asteptat, furie impotriva conducatorilor
Dinamo si Poli Stiinta Timisoara continua transferurile pe banda rulanta din ultimul an, de aceasta data mutari producandu-se dinspre Banat spre Bucuresti. Transferul lui Torje (foto) a starnit, asa cum era de asteptat, furie impotriva conducatorilor timisoreni si a jucatorului, acestia declarandu-se scandalizati de faptul ca Iancu a acceptat sa vanda un fotbalist crescut de Poli chiar rivalei de moarte, Dinamo. Trecerea tanarului international in "Groapa" a adus si cel mai scump transfer realizat vreodata intre doua cluburi din Romania: doua milioane de euro pentru o coproprietate, adica Timisoara va primi 50% dintr-un viitor transfer al lui Torje.
Dinamovistii Cristi Borcea si Vasile Turcu au ales sa mearga la Arad marti noapte, pentru a evita eventuale miscari ale fanilor timisoreni, si au inceput negocierile, batalia cea mare dandu-se pentru Torje. Intre timp, suporterii "viola" au aflat de discutii si s-au strans in fata casei fotbalistului, iar acesta a iesit si le-a promis ca nu va pleca decat daca va fi obligat. La ora 6,30 dimineata, cele doua parti au batut palma pentru timisoreanul de 18 ani, dar si pentru atacantul senegalez Guyeye Mansour. "Sunt bucuros ca a iesit ceea ce ne-am propus. Dinamo, cand isi porpune ceva, nu se uita la partea financiara. Cred ca este cel mai scump transfer din campionatul intern. Nu au contat banii. A contat enorm valoarea lui Torje, perspectiva pe care o vedem in el si minusul care il avem in echipa. Negocierile au fost dure. Numai pe transferul lui Torje s-au platit doua milioane de euro. Cu domnul Iancu sunt in discutii de doi ani pentru Mansour, pentru Torje de un an. N-am vrut sa vorbim, am dat si piste false, pentru a ne atinge obiectivul", a spus ieri Cristi Borcea, la prezentarea oficiala a jucatorului, care a semnat deja un contract pe cinci ani. Borcea a precizat ca s-a rezolvat si transferul lui Mansour, dupa ce impresarii sustineau ca africanul nu a fost de acord cu salariul propus si ca mai negociaza. Actionarul dinamovist a aratat intelegerea dintre "caini" si Mansour, explicand ca acesta nu a venit la Bucuresti fiindca are nunta peste cateva zile, plus ca nu poate pleca in Cipru alaturi de Torje fiindca trebuie rezolvata problema vizei. De partea celalata, Iancu, un boss nu foarte iubit in acest moment la Timisoara, a transmis fanilor, prin intermediul unui comunicat, ca a judecat realist aceasta afacere si ca asa va proceda si in continuare. "Gabriel Torje este transferat la Dinamo pentru mai mult de doua milioane de euro, in conditiile in care clubul ramane in coproprietate de 50 la suta pentru drepturile de joc ale fotbalistului. Coproprietatea inseamna ca la orice tratative pentru o plecare ulterioara a jucatorului in tara sau in strainatate sa negociem doar impreuna, transferul fiind valabil doar cu ambele semnaturi. In acelasi timp, pentru ca suntem un club profesionist, am impus in cadrul acordului de transfer o garantie ce asigura coproprietatea, pentru cazurile in care aceasta ar fi afectata din vina clubului Dinamo, in valoare de 10 milioane de euro, platibile la data cand sau daca se va constata acest lucru. Niciodata, interesul Politehnicii Timisoara nu a fost mai bine aparat si sper ca acesta sa fie modul de lucru pentru toti cei care vor administra pe viitor clubul", se arata in comunicat. Torje a explicat la prezentarea oficiala cum au decurs tratativele. "Am venit sa joc fotbal la Dinamo, cu toate
ca sunt timisorean. Am fost nevoit sa aleg cu mintea, pentru ca pe primul plan este cariera mea. A fost important ce mi-au spus domnii Borcea si Turcu, ei m-au convins sa semnez cu Dinamo. Sper sa nu dezamagesc si sa fac ca suporterii dinamovisti sa ma primeasca bine. Am spus si inainte, daca voi ajunge la Dinamo, o voi face si pentru echipa nationala, pentru ca de aici se ajunge mai usor. Suporterii Timisoarei au scandat impotriva lui Dinamo, eu am tacut, am stiut ca e o greseala sa scandezi impotriva unei echipe. Am venit sa fac performanta, la Dinamo se vrea mereu performanta. E mai bine sa vin aici sa joc, chiar daca nu ma temeam de concurenta de la Timisoara", a spus tanarul fotbalist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.