Scumpirile anuntate de producatori pentru inceputul lunii februarie vor fi analizate de Guvern. Premierul Tariceanu a cerut ministrilor Agriculturii, Finantelor si Internelor sa verifice daca majorarile de pret anuntate sunt justificate sau nu. Prod
Scumpirile anuntate de producatori pentru inceputul lunii februarie vor fi analizate de Guvern. Premierul Tariceanu a cerut ministrilor Agriculturii, Finantelor si Internelor sa verifice daca majorarile de pret anuntate sunt justificate sau nu. Producatorii si procesatorii spun ca, din cauza scaderii leului, dar si din cauza scumpirii utilitatilor, sunt nevoiti sa creasca preturile la majoritatea alimentelor in medie cu 10 -15 la suta. "Se incearca prin actiuni speculative cresterea artificiala a preturilor. Preturile trebuie sa fie determinate de legea cererii si a ofertei. Se induce ideea ca ar fi o criza de produse alimentare, ceea ce nu e cazul, pentru a se incerca majorarea artificiala a preturilor", a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu. Producatorii din industria de panificatie vorbesc de scumpiri de maximum 10%, din cauza majorarii pretului graului pe pietele externe, dar si a scumpirii utilitatilor. Si uleiul se va scumpi cu aproximativ 10%. Carnea si laptele sunt urmatoarele pe lista scumpirilor din februarie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.