D. Goian spre Aston Villa
Cotidianul britanic "The Guardian" a anuntat ieri ca fundasul stelist ar putea ajunge la Aston Villa pentru suma de cinci milioane de lire sterline (aproximativ 6,7 milioane de euro). De asemenea, ziarul "Birmingham Mail" noteaza ca Goian, "care, desi fundas, are reputatie de marcator", este dorit de antrenorul Martin O'Neill drept inlocuitor al lui Gary Cahill. Finantatorul stelist Gigi Becali a afirmat ca este posibil ca Goian sa plece, avansand o suma de transfer de 7-8 milioane de euro. Conform propriilor declaratii, Gigi Becali este dispus, in afara lui Goian, sa se desparta de inca un fundas, Ionut Rada, precum si de atacantul Nicolae Dica, despre care spune ca va pleca sigur pentru cinci milioane de euro, dar nu la Benfica Lisabona. (MIG)
Actionar nou la Iasi
Omul de afaceri Bogdan Cihodaru, patronul al unui grup de firme si investitor imobiliar, a declarat ieri ca va investi in Politehnica dupa discutiile cu presedintele de onoare al clubului, Gheorghe Nichita. "Nu mi se pare normal ca noi, la Iasi, sa nu putem face o echipa puternica. Ne uitam cu totii la alte orase, precum Cluj, Timisoara sau Urziceni si ne intrebam cum de acolo se gasesc chiar si cate doi-trei oameni de afaceri care sa investeasca in fotbal si la Iasi nu? Cred ca si la Politehnica, daca ne adunam cativa oameni de afaceri, putem pune umarul la crearea unei formatii puternice. Nu este normal sa ramanem in urma unor orase mult mai mici si care au echipe mult mai competitive", a declarat Cihodaru. Iulian Dascalu era singurul actionar ramas la Politehnica Iasi dupa plecarea oamenilor de afaceri Constantin Comanescu si Ioan Zapodeanu. (MIG)
G14 s-a dizolvat!
FIFA, UEFA si "unele dintre cele mai puternice cluburi europene de fotbal" au anuntat semnarea unei declaratii de intentie care marcheaza inceputul unor noi relatii si care va conduce la dizolvarea G14 si retragerea plangerilor facute la tribunal de aceasta organizatie. Forumul european al cluburilor va deveni, asa cum era prevazut, Asociatia europeana a cluburilor. "Un protocol de acord va fi semnat oficial cu UEFA si va fi urmat de dizolvarea G-14 si de retragerea plangerilor depuse la tribunal", explica FIFA si UEFA intr-un comunicat comun. G14 este o organizatie de lobbying a celor mai puternice, importante, influente si bogate cluburi profesioniste de fotbal din Europa. In septembrie 2007 se anuntase ca G14 isi va extinde la 40 numarul de membri, printre cluburile care urmau sa se alature organizatiei numarandu-se si Steaua Bucuresti. (MIG)