Guvernul le-a propus bugetarilor o crestere salariala de 5 la suta in aprilie, respectiv de 6 la suta in octombrie, pe care sindicatele o considera insa inacceptabila deoarece nu acopera inflatia prognozata.

Biroul Executiv al Aliantei Nat
Guvernul le-a propus bugetarilor o crestere salariala de 5 la suta in aprilie, respectiv de 6 la suta in octombrie, pe care sindicatele o considera insa inacceptabila deoarece nu acopera inflatia prognozata.

Biroul Executiv al Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX s-a intalnit ieri dimineata cu Guvernul pentru a discuta pe baza proiectului Legii salarizarii si a cresterilor salariale care vor fi acordate pe parcursul anului 2008. Conform Agentiei NewsIn, reprezentantii Guvernului nu au prezentat o oferta ferma in ceea ce priveste cresterile salariale pentru acest an. "Majorarile vizeaza toate categoriile de personal bugetar, si anume functionarii publici, profesorii si personalul din sanatate. Noi ne-am exprimat disponibilitatea de a rediscuta grilele de salariale, avand in vedere numeroasele sesizari legate de marirea decalajelor dintre valorile minime si maxime, in cazul adoptarii formei actuale a proiectului Legii salarizarii", au declarat reprezentantii Aliantei SED LEX. La randul sau, Guvernul a discutat ieri un memorandum privind politicile salariale din sectorul bugetar pentru 2008, dupa o analiza efectuata de Ministerul Economiei si Finantelor. Au avut loc mai multe discutii cu ministrii implicati, in care s-a tinut cont si de cererile sindicalistilor din sectorul bugetar.
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, nu a putut exprima insa exact niste cifre exacte inainte ca acestea sa fie anuntate oficial de premierul Calin Popescu Tariceanu.

>> Proteste
Sindicatele bugetarilor
au amenintat ca vor declansa actiuni
de protest daca
nu vor obtine majorarile salariale solicitate. Personalul sanitar ameninta ca va intra in greva saptamana viitoare daca nu va primi o majorare de minimum
12 la suta si
alte drepturi specifice.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.