In 27 noiembrie 2006, Gheorghe Jipa a fost returnat din Belgia pentru "sedere ilegala", in baza unui Acord de readmisie incheiat de Romania cu aceasta tara. In 11 ianuarie 2007, Tribunalul Dambovita este sesizat de Ministerul Administratiei si Intern
In 27 noiembrie 2006, Gheorghe Jipa a fost returnat din Belgia pentru "sedere ilegala", in baza unui Acord de readmisie incheiat de Romania cu aceasta tara. In 11 ianuarie 2007, Tribunalul Dambovita este sesizat de Ministerul Administratiei si Internelor - Directia Generala de Pasapoarte Bucuresti care solicita restrangerea exercitarii dreptului la libera circulatie pentru Jipa, pe o perioda de pana la trei ani, in privinta statului de pe teritoriul caruia a fost returnat. In nici unul dintre actele depuse nu se mentioneaza in ce a constat sederea ilegala a acestuia. Potrivit Mediafax, Tribunalul Dambovita s-a adresat Curtii pentru a sti daca dispozitiile din legea care impiedica o persoana sa circule liber intr-un alt stat membru sunt compatibile cu regulile privind libera circulatie a persoanelor in spatiul comunitar si daca sederea ilegala poate constitui un motiv de ordine publica sau de securitate publica care sa justifice restrangerea libertatii de circulatie a unei persoane. Fiind o cerere pentru pronuntarea unei hotarari preliminare, decizia in acest caz va fi data de instanta nationala, care va aplica hotararea Curtii la situatia de fapt. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.